Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Медична допомога дитячому населенню у районі забезпечується відповідно Програми діяльності закладів охорони здоров'я на 2018 рік

    Загальна кількість дітей, що знаходиться під наглядом в районі від 0-17 років становить 5840 осіб в тому числі: від 0 до 14 років – 4949, до року – 271.
        У результаті проведення профілактичних медичних оглядів охоплено 100% учнів навчальних закладів Богодухівського району. Практично здоровими визначено 55,4% дітей, знаходяться на диспансерному обліку з приводу захворювань 31,5%; на дообстеження спрямовано 13,0% учнів.
        Стан здоров'я дітей щодо спроможності заняття фізичною культурою наступний: 36% учнів - основна група; 59,6% учнів підготовча група; 4,2% учнів спеціальна група.
        Після проведення профілактичних оглядів усіх контингентів дітей, на первинному рівні надання медичної допомоги, сімейними лікарями, проведено дообстеження дітей з виявленою патологією на вторинному рівня на базі центральної районної лікарні 327 учнів, та на третинному рівні на базі обласних закладів охорони здоров'я 94 учня.
        З початку 2018 року в районі на диспансерному обліку знаходиться 2160 дітей.
        Рівень диспансеризації становить 436,4 на 1 тис. дитячого населення проти 457,8 у 2017 році.
        Показник поширеності захворювань становить 1240 проти 1283 на 1 тис. дитячого населення за аналогічний період 2017 року. В цілому реєстрація захворювань на рівні минулого року. Незначне зростання захворюваності відбулося за рахунок інфекційних захворювань, хвороб ока, новоутворень, хвороби шкіри. Показник захворюваності становить 814,0 проти 821,2 в 2017 році.
        Первинно визнано інвалідами у 2018 році 9 дітей проти 6 в 2017 році. Показник первинного виходу на інвалідність становить 15,4 проти 10,1 в 2017 році.
        На першому місці серед причин виходу на інвалідність є вроджені вади розвитку - 3 дитини, на другому місці, захворювання нервової системи - 2 дітей.
        У 2018 році у районі зареєстровано 1 випадок смертності до року проти відсутності таких в 2017 році. Причина смертності не встановлена. Випадок розібраний на засіданні клініко-діагностичної комісії, розроблені заходи щодо зниження дитячої смертності.
        Як зауважив під час наради у голови районної державної адміністрації головний лікар КУОЗ Богодухівська центральна районна лікарня М. Грищенко, з метою підвищення якості надання медичної допомоги дитячому населенню району необхідно направити зусилля на вирішення кадрового забезпечення посад сімейних лікарів; проведення постійного навчання сімейних лікарів та фельдшерів з питань надання медичної допомоги дітям відповідно до діючих стандартів; забезпечити чітке планування роботи сімейного лікаря на основі аналізу діяльності в розрізі сімейних дільниць за основними напрямками надання медичної допомоги дітям.
        Для зниження первинного виходу на інвалідність дітей від 0 до 17 років необхідно своєчасно забезпечити направлення дітей з хронічними захворюваннями до спеціалізованих відділень обласної дитячої клінічної лікарні з метою профілактики інвалідизуючих захворювань.
        З метою попередження дитячої смертності в районі розроблені заходи спрямовані на забезпечення якісного перинатального скринінгу вагітних та наступність в роботі спеціалістів при проведенні своєчасної якісної диспансеризації та реабілітації хворих дітей.
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання