Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    У ХОДА готуються до проведення наймасштабнішого економічного заходу року

    29 вересня на Харківщині відбудеться ювілейний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!».
        Питання підготовки до цього заходу обговорили під час брифінгу 13 вересня.
        За словами організаторів, очікується, що форум збере понад 600 учасників. Планується приїзд великої кількості іноземних партнерів, представників центральних органів виконавчої влади, народних депутатів, бізнесменів. Підтвердження щодо участі у форумі надали представники 31 країни світу. Також очікується участь послів, відповідні підтвердження організатори вже отримали від посольств Литви, Молдови, Франції, Японії.
        «Десятий ювілейний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» – це визначна подія для України. До цьогорічного заходу проявили неабиякий інтерес представники міжнародної спільноти, інвестиційних фондів, промислових підприємств, великих іноземних компаній. Я вважаю, що форум, як завжди, пройде на високому рівні організації та з безпрецедентно якісним складом учасників», - зазначив директор Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА Андрій Колос.
        Розповідаючи про наповнення форуму, Андрій Колос зазначив, що на пленарному засіданні «Глобальна економіка. Погляд у майбутнє. Формула успіху для країни» будуть обговорені основні напрямки розвитку України, міжнародної співпраці держави з країнами-партнерами, роль регіонів у цьому співробітництві. Також буде приділена увага ролі саме Харківської області в розвитку України. На цьому пленарному засіданні очікується виступ керівництва держави, послів з країн «Великої сімки».
        Також буде проведено три панельні дискусії. «Інтеграційна модель розвитку економіки. Міжгалузеві ефекти. Інвестування та кооперація» - на цій панельній дискусії буде розглянутий інвестиційний потенціал Харківщини.
        «Спікерами будуть керівники українських провідних підприємств та великих іноземних компаній, представники вітчизняної фінансової сфери та іноземних фінансових установ. Будуть обговорені можливі напрями інвестування коштів з країн-партнерів в економіку Харківської області, в промислові підприємства Харківщини. Я вважаю. що це основна панель, яка задає тон взагалі всьому якісному рівню форуму», - відзначив Андрій Колос.
        На другій панельній дискусії – «Децентралізація та місцевий розвиток. Нові можливості для бізнесу» - будуть розглянуті питання залучення міжнародної технічної допомоги для розвитку області, районів, ОТГ. Увага також буде приділена темі ефективного використання публічних фінансів, розвитку ОТГ із залученням іноземного досвіду та ін.
        «Третя панельна дискусія – «Креативна економіка. Від нової освіти до нових індустрій». Це буде в деякому розумінні «мікс» між новою економікою, новими галузями і способами освіти, наукою, культурою, туризмом. Креативна економіка – це новий етап розвитку економіки. На цій панельній дискусії будуть розглянуті питання нового формату освіти, розвитку IT-індустрії, буде розглянута сфера культури, як деякий підвид економіки. Це все нове, передове, те, чим сьогодні живе молодий бізнес, яким сьогодні живе молода спільнота, малий та середній бізнес», - відзначив Андрій Колос.
        Завершиться форум пленарним засіданням «Україна та світ. Новий рівень партнерства».
        За словами організаторів, під час заходу буде підписана низка меморандумів та контрактів на сотні мільйонів гривень.
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання