Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    До кінця року породіллі Харківщини отримають понад 7000 «пакунків малюка»

    Про реалізацію соціального проекту «Пакунок малюка» в області розповів у ході брифінгу 18 вересня директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага.
        Він зауважив, що проект реалізується у рамках Меморандуму порозуміння між Урядом України та ООН. Відповідні угоди щодо реалізації проекту були підписані між обласними адміністраціями та Управлінням ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС), яке займається поставкою комплектів для новонароджених.
        «Це пілотний проект, розрахований на період з 1 вересня до 31 грудня. У рамках пілотного проекту ми повинні відпрацювати систему, логістику. З урахуванням цих напрацювань буде визначено подальшу долю проекту», - зазначив Юрій Шпарага.
        На реалізацію проекту на Харківщині з державного бюджету було виділено субвенцію – понад 35,7 млн грн. Ці кошти спрямували на придбання 7033 «пакунків малюка»: саме стільки дітей, за даними пологових будинків та органів соціального захисту населення, має народитися в області у вересні-грудні.
        Перша партія подарункових «пакунків» надійшла в область 15 вересня. Це 539 комплектів, які вже почали роздавати в пологових будинкам мамам, котрі виписуються.
        «Проект мав стартувати з 1 вересня, але трохи затримався. Тому мами, які вже виписалися з пологових будинків, мають звернутися до органів соцзахисту із заявою, за якою їм доставлять пакунки додому. В подальшому всі мами отримуватимуть комплекти при виписці з пологового будинку, і ніяких додаткових документів чи заяв від них не вимагається», - пояснив директор Департаменту соцзахисту населення ХОДА.
        Наступну партію пакунків в області очікують протягом тижня.
        До пакунку малюка входять 25 найменувань: це предмети одягу, доглядові засоби, плед, матрац для коробки, яка може слугувати переносним ліжком для малюка, тощо.
        «Всі пакунки ми отримуємо опломбованими, відкрити їх може тільки мама», - зазначив Юрій Шпарага.
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання