Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Юлія Світлична та Давіде Ла Чечіліа домовились про розширення співпраці між Харківщиною та Італією

    25 вересня голова ХОДА зустрілася з Надзвичайним і Повноважним Послом Італійської Республіки в Україні.
        Відкриваючи зустріч, керівник області відзначила, що пан посол часто відвідує Харківщину. Між нашим регіоном та Італією налагоджена співпраця в різних сферах, і вона вже дає конкретні результати.
        «Безумовно, це відкриття нових авіарейсів до Італії. Пряме авіасполучення не тільки допомагає нашим землякам побачити Італію, але й надзвичайно важливе для двосторонніх відносин, - сказала Юлія Світлична. - Також відзначаю, що в 2017 році Італія стала 6-м торговельним партнером України у світі за обсягом торгівлі та 3-м - за товарообігом. І цього року співпраця тільки активізується».
        Надзвичайний і Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні, у свою чергу, підкреслив, що з Харківською областю Італія реалізувала низку спільних проектів. Зокрема, таким проектом стала конференція з астрофізики в Харкові, учасниками якої стали науковці з Італії. Він відзначив, що співпраця у сфері науки та освіти триватиме. Серед перспективних проектів – також проведення в Харківській області заходів з презентації італійської культури та кухні.
        «Ми також хотіли б співпрацювати в економічному секторі. Хотім залучити до регіону більше італійських інвестицій. Міжнародний економічний форум, який проходитиме в Харкові в кінці тижня, дуже важливий з цієї точки зору. Італійська делегація буде, зокрема, приїде директор нашої торгової палати», - повідомив Давіде Ла Чечіліа.
        Підбиваючи підсумки зустрічі, голова ХОДА повідомила, що сторони досягли домовленості про активізацію економічного та бізнес-діалогу, які нададуть можливість залучення нових інвестицій та проектів на територію Харківщини.
        «Ми обговорили реалізацію нових проектів у медичній сфері, домовлятимемося про укріплення взаємовідносин між нашими науковими установами, а також медичними комплексами для обміну думками та напрацюваннями. Безумовно, продовжуватимемо співпрацю в освітній сфері. Культурні заходи за участю італійської сторони також проходитимуть на Харківщині дуже часто. До кінця року домовились провести декілька таких заходів, які будуть зближувати дві наші культури – українську та італійську», - сказала Юлія Світлична.
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання