Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Живи та працюй в Україні

    25 вересня Богодухівською районною філією Харківського обласного центру зайнятості спільно з Харківським обласним центром зайнятості був проведений масовий профорієнтаційний захід «Місто майстрів» для мешканців Богодухівського району, що дав можливість кожному, хто завітав на захід спробувати себе в різних професіях.
        Урочисте відкриття заходу розпочалось із звернень голови районної державної адміністрації Володимира Шарова, голови районної ради Сергія Панова, заступника директора Харківського обласного центру зайнятості Анатолій Толстих, депутата Харківської обласної ради, заступника генерального директора ДНВП «Об’єднання Комунар» Миколи Пушкаря, першого заступника голови районної державної адміністрації Валентини Зирянової, директора Богодухівської районної філії ХОЦЗ Надії Лещенко, начальника відділу освіти районної державної адміністрації Ірини Повойко.
        На заході презентували професії (спеціальності), за якими можна продовжити навчання, навчальні заклади: Богодухівський професійний аграрний ліцей, КЗОЗ «Богодухівський медичний коледж», Харківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.
        Богодухівський професійний аграрний ліцей демонстрував майстер-клас за професією кухар та кондитер, учнівська молодь ліцею показували вміння фігурно нарізати овочі для оформлення салатів, формували вироби з тіста та як правильно випікати булочки.
        Студенти КЗОЗ «Богодухівський медичний коледж» демонстрували, як надати першу медичну допомогу, як зупинити кровотечу, накласти шину. Харківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості показував майстер-клас за професіями: штукатур, в’язальник трикотажних виробів, швачка, манікюрник, перукар, кухар.
        Вихованці Комунальної установи «Богодухівський дитячий будинку-інтернат» демонстрували свої вміння з вишивки та майстерності в прикрашанні кондитерських виробів.
        Також на заході присутній молодий прогресивний художник Володимир Малий, з числа вимушено переміщених осіб, який запропонував свої картини та майстерність малювання.
        На захід були запрошені представники підприємств, установ, які презентували продукцію власного виробництва, а саме: ТОВ «Лекорна», підприємство виготовляє вафельні напівфабрикати, Богодухівський електромеханічний завод державного науково-виробничого підприємства «Об’єднання комунар», виготовляє вироби з металу та деревини, ДП «Гутянське лісове господарство», яке займається вирощуванням та переробкою деревини, фізична особа-підприємець Олена Циганкова, яка займається пошивом одягу.
        Фахівцями Богодухівської районної філії Харківського обласного центру зайнятості створено стенд «Колишні безробітні - успішні підприємці», на якому можна було ознайомитися з інформацією про підприємців, які розпочали свою діяльність за допомогою служби зайнятості, шляхом отримання виплати допомоги по безробіттю одноразово, починаючи з 2005 року та успішно працюють на сьогодні.
        Також на заході були присутні підприємці району, які прийняли участь у пілотному проекті «Рука допомоги» і яким держава допомогла в придбанні причіпної деревоподрібнюючої машини, мінітрактора та причіпу.
        Під час проведення заходу громадянам Богодухівщини, учням, студентам була надана можливість поспілкуватись з представниками різних професій, які з власного досвіду надавали інформацію про переваги та особливості обраного ними фаху, а також була можливість подивитись, прийняти участь в проведенні майстер-класу, та отримати консультації щодо індивідуальних здібностей та схильностей до різних видів професійної діяльності, щодо активного пошуку роботи та працевлаштування. Бажаючим допомагали скласти професійне резюме. Всі присутні мали можливість отримати інформацію про актуальні вакансії на Харківщині.
        Господині Богодухівської районної філії Харківського обласного центру зайнятості радо пригощали гостей заходу смачною польовою кашею, пиріжками, варениками, салом та іншими смаколиками.
        Проведення таких заходів вже стало доброю традицією, оскільки допомагає молоді зорієнтуватися у світі професій, а, як відомо, правильний вибір професії дозволяє знайти своє місце в житті, роботодавцям провести співбесіди з претендентами на заявлені вакансії, дізнатися про професійний досвід цих осіб, освіту та особисті якості, самостійно підібрати собі працівника, а працівники отримали відповіді на загальні питання безпосередньо від роботодавця та свідомо зробити вибір у працевлаштуванні.
        Сподіваємося, що цей захід став корисним, цікавим та буде сприяти усвідомленому вибору професії серед учнів та укомплектуванню вакансій.
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання