Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Будівництво доріг – результат спільних зусиль центральної і місцевої влади – Президент оглянув відремонтовану автодорогу Харків – Охтирка

    У рамках робочої поїздки до Харківської області Президент Петро Порошенко ознайомився із результатами ремонту автомобільної дороги Р-46 Харків – Охтирка.
        «Сьогодні, насправді, це величезне свято, тому що вперше з 80-хроків почали якісний, серйозний ремонт. Дорога Харків-Охтирка,103 кілометри…Яка вона є зараз можете подивитися. Я по ній проїхав сам», - сказав Петро Порошенко під час спілкування з мешканцями Харківської та Сумської областей, які з’єднує дорога.
        Глава держави підкреслив, що для нього надзвичайно важлива позиція, що в Україні вперше за багато років, нарешті, почалася окрема програма будівництва доріг. Він також зауважив, що пріоритет у будівництві цієї дороги визначили голови обласних державних адміністрацій Харківщини Юлія Світлична та Сумщини Микола Клочко. Він також висловив сподівання, що наступного року буде завершений ремонт наступної ділянки цієї дороги Охтирка-Суми.
        «Додатково до цього ми поставили ще декілька пріоритетів, включно з дорогою Мелітополь-Маріуполь», - наголосив він. Президент додав: «До речі, в Маріуполі сьогодні день міста і ми звідси, з кордону Сумської і Харківської областей, бажаємо Маріуполю витримки, сили. Вони знаходяться за 18 км від фронту. Бажаємо, щоб в 2019 році Донбас було повернуто в Україну, а Україна повернулася на Донбас. Маріуполь, ми з вами і сподіваємося, що наступного року подарунок буде – початок будівництва, відновлення дороги Мелітополь-Маріуполь».
        «Дорога – це не просто можливість поїхати. Дорога – це є розвиток всієї території, яка є навколо. Будівництво заправок, які фінансують громади, які розташовані вздовж дороги, бо акциз, частина коштів від продажу пального, йде до місцевих бюджетів», - зауважив Глава держави.
        Він також зазначив, що кошти на будівництво та реконструкцію доріг спрямовуються не лише за рахунок дорожнього фонду, і не лише за рахунок президентського експерименту. Кошти на дороги йдуть від децентралізації, коли мобілізуються місцеві бюджети і приймається рішення місцевою владою спрямувати їх на дорогу. «Отже, це є продукт спільних зусиль – центральної, місцевої влади, Президента, Парламенту і Уряду. І тільки коли країна об'єднана, тільки коли зусилля робляться разом, є такий результат», - підкреслив Президент. Він додав: «Коли є чвари, як було до цього багато-багато років – нічого не будується. Все руйнується. Замість доріг є напрямки».
        Петро Порошенко особливо наголосив, що будівництво відбувалося за прозорими тендерами і за дорученням Президента постійно здійснювався контроль якості виконання робіт. Він також наголосив на важливості забезпечення якісного і ефективного використання бюджетних грошей. «Маємо забезпечити, щоб жодна копійка не була вкрадена або віддана на «відкати». Система державних закупівель через систему ProZorro має гарантувати прозорість і має демонструвати, які кроки були зроблені для боротьби з корупцією. Щоб у нас за рахунок коштів платників податків не живилися злочинці», - підкреслив він.
        «Ті, хто намагається протягнути туди руки, точно отримає по руках і не тільки – мають опинитися у в'язниці», - сказав Глава держави.
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання