Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Зарплатня сімейних лікарів у закладах, що першими уклали договори з НСЗУ, збільшилася у 2-2,5 раза

    Про стан справ у медичній сфері області розповів у ході брифінгу 3 жовтня заступник голови ХОДА Михайло Черняк.
        Він повідомив, що на сьогодні в регіоні підписано майже 1,5 млн декларацій між пацієнтами та лікарями, щотижня ця цифра зростає на 23-25 тисяч.
        «Ми розраховуємо, що з такими темпами зможемо завершити підписну кампанію до кінця року, щоб наступний рік медичні заклади могли розпочати в нових фінансових умовах», - зазначив Михайло Черняк.
        Найбільше охоплено підписанням населення Барвінківського (80,5%), Нововодолазького (76,7%), Дергачівського (74,5%), Золочівського (70,6%) районів.
        За даними Михайла Черняка, середня сума, яку Національна служба здоров’я виділяє на пацієнта на Харківщині, становить 750 грн.
        «Первинки вже отримують гроші відповідно до кількості пацієнтів, з якими підписано угоди. Фінансування закладів збільшилося у 1,5 раза, заробітна плата сімейних лікарів зросла у 2-2,5 раза і становить сьогодні 15-16 тис. грн. Це при тому, що лікарі поки що не набрали граничної кількості пацієнтів», - розповів заступник керівника області.
        Він також зауважив, що в районах з’явилася тенденція до збільшення кількості сімейних лікарів.
        «За цей невеликий проміжок часу ми вже маємо збільшення на 0,5%, тобто фахівці зацікавлені в тому щоб працювати в селі в нових умовах фінансування», - сказав Михайло Черняк.
        Щодо автономізації закладів охорони здоров’я області, станом на 27 вересня комунальними неприбутковими підприємствами стали 148 закладів (71,8%), з них 41 заклад обласного підпорядкування, 67 закладів міста Харків і 40 закладів - у районах області.
        Для центрів первинної медико-санітарної допомоги реорганізація є необхідною умовою для підписання договору з Національною службою здоров’я. В районах області на неприбуткові підприємства перетворено 31 з 36 ЦПМСД, інші знаходяться в стадії реорганізації.
        Договори з Національною службою здоров’я загалом по області підписали 60 підприємств – закладів первинної ланки, з низ 34 поліклініки Харкова та 26 ЦПМСД у районах.
        У районах області працюють 644 лікарі первинної ланки, в системі e-Health зареєструвалися 639 з них. З 333 амбулаторій, які функціонують у структурі ЦПМСД, до e-Health під'єднано 326.
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання