Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Деякі питання стосовно порядку призначення житлової субсидії з 1 травня 2018 року

    Постановою Кабінету Міністрів України від 27.04.2018 № 329 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету  Міністрів України та визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету  Міністрів України від 28 грудня 2016 р. № 1022» затверджено нову редакцію Положення про порядок призначення житлових субсидій.

    Звертаємо увагу, що відповідно до вищезазначеної постанови з 1 травня 2018 року призначення житлової субсидії здійснюється лише після подання нових заяви і декларації, якщо у складі домогосподарства є:

    внутрішньо переміщені особи;

    особи, члени сім’ї яких не зареєстровані за адресою домогосподарства;

    особи, які є орендарями житлових приміщень (будинків);

    особи, які зареєстровані у житловому приміщенні, але фактично в ньому не проживають;

    у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особи, що досягли 18-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, і в цьому періоді:

    за інформацією ДФС, Пенсійного фонду України, у них взагалі відсутні доходи, які враховуються під час призначення житлової субсидії; або

    вони отримували середньомісячний сукупний дохід менший, ніж розмір мінімальної заробітної плати, встановленої на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії (крім студентів денної форми навчання та осіб, які протягом періоду, за який враховуються доходи, отримували хоча б один із таких видів доходу, як пенсію, стипендію, допомогу при народженні (усиновленні) дитини, допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, допомогу по догляду за особами з інвалідністю І та ІІ групи внаслідок психічного розладу, допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю, тимчасову державну соціальну допомогу непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату, допомогу по безробіттю); та/або

    вони не сплатили єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому ніж мінімальний, сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії.

    Тобто, всім вищезазначеним категоріям для призначення субсидії необхідно звернутися до управління соціального захисту населення та подати заяву та декларацію.

    Для домогосподарств, яким вже було призначено субсидію на житлово-комунальні послуги в неопалювальному періоді і в яких не відбулося жодних змін (крім орендарів, внутрішньо переміщених осіб та домогосподарств, у яких кількість фактично проживаючих зареєстрованих осіб менша, ніж кількість зареєстрованих осіб), подавати нову заяву та декларацію не потрібно.

    Як отримати субсидію тільки на фактично проживаючих мешканців?

    Розгляд комісією питання про нарахування субсидії на фактичну кількість людей, які проживають в квартирі (будинку), здійснюється на підставі письмової заяви субсидіанта з відповідним проханням. При цьому, в декларації вказується повний склад зареєстрованих мешканців, але з позначкою «не проживають» навпроти відсутніх членів сім’ї.Для більш об’єктивного розгляду комісією зазначеного питання до документів бажано додати довідку, що підтверджуєфакт непроживанняконкретної особи за цією адресою.

    На підставі цих документівсоціальний інспектор перевіряє матеріально-побутові умови і складає акт. За результатами перевірки співробітниками готується подання на Комісію, рішення якої є обов’язковим до виконання ЖКГ.Доходи для розрахункусубсидії також будуть братися тільки на тих осіб. які фактично мешкають у приміщені.

    Щодо призначення субсидії домогосподарствам, до складу яких входять працездатні безробітні громадяни

    Відповідно до підпункту 3 пункту 6 Положення житлова субсидія не призначається (у тому числі на наступний період), якщо у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особи, що досягли 18-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, і в цьому періоді:

    за інформацією ДФС, Пенсійного фонду України, у них взагалі відсутні доходи, які враховуються під час призначення житлової субсидії; або

    вони отримували середньомісячний сукупний дохід менший, ніж розмір мінімальної заробітної плати, встановленої на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії; та/або

    вони не сплатили єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому ніж мінімальний, сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії.

    Пунктом 7 Положення визначено, що за наявності таких умов житлову субсидію може бути призначено за рішенням комісії виходячи з конкретних обставин, що склалися.

    Рішення про призначення (відмову в призначенні) житлової субсидії в таких випадках приймається комісією на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства.

    Щодо сплати за послугами отримувачами субсидій

      Постановою введено обов’язок для громадян, яким призначено субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, щомісячносплачувати обов’язкову частку плати за послуги незалежно від обсягу спожитих послуг. У разі несплати обов’язкової частки плати надання субсидії припиняєтьсяза поданням надавачів послуг.

    Нагадуємо, що громадянин несе відповідальність за подані відомості про доходи, майно, що вплинули або могли вплинути на встановлення права на призначення житлової субсидії та на визначення її розміру.

     

    Управління соціального захисту населення Богодухівської районної державної адміністраціїї
    
    

       

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання