Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Екстремізм в Україні: привід чи реальність

    Ми живемо у складному і постійно мінливому світі, в якому проблема національного, етнічного, соціального і політичного екстремізму стоїть особливо гостро.
        У різних країнах в різні часи дано багато різних юридичних і наукових визначень поняттю «екстремізм». Єдиного визначення на сьогодні не існує. Великий тлумачний словник дає наступне визначення екстремізму: екстремізм - це прихильність крайнім поглядам і заходам. Серед таких заходів можна відмітити провокацію безладів та громадської непокори.
        Здійснення екстремістської, терористичної та іншої радикальної чи насильницької діяльності суперечить як положенням Конституції України, так і законодавству України загалом, у тому числі Закону «Про основи національної безпеки», який визначає основні засади державної політики, спрямованої на захист національних інтересів і гарантування в Україні безпеки особи, суспільства і держави від зовнішніх і внутрішніх загроз в усіх сферах життєдіяльності.
        Зокрема, така форма екстремістської діяльності, як «сприяння діям та самі дії, вчинені з метою насильницької зміни основ конституційного ладу та порушення територіальної цілісності та суверенітету держави», підпадає під дію статей 109 та 110 Кримінального кодексу України. У законодавстві країн Європейського Союзу не існує окремих законів, що спрямовані на протидію екстремістській діяльності. Лише у кримінальних кодексах встановлена відповідальність за окремі види такої діяльності. Так, в Австрії, Німеччині та Італії заборонена діяльність профашистських і пронацистських партій.
        Важливим кроком, що запобігає проявам екстремізму, є створення та відпрацювання правових механізмів регулятивного характеру, які забезпечують рівність прав усіх людей незалежно від раси, національності чи віросповідання.
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання