Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Юлія Світлична передала нагороди організаторам української (не)конференції шкільних педагогів EdCamp

    Олександру Елькіну, Олені Масалітіній та Ірині Міньковській висловлено подяку Кабінету міністрів України.
        Із засновниками та натхненниками нового формату спілкування українських педагогів голова ХОДА зустрілася 30 жовтня.
        «EdCamp став неформальним зібранням усього педагогічного колективу – не тільки Харківщини, але й усієї України. І зарекомендував себе дуже позитивно, - відзначила Юлія Світлична. - Мені дуже приємно, що натхненники, організатори та «мотор» EdCamp'у знаходяться саме на Харківщині. І не тільки цього проекту, а багатьох інших, які надають можливість учителям розвиватися як особистостям, навчатися та здобувати нові знання та впроваджувати їх у практику».
        Керівник області наголосила, що саме такі заходи, як (не)конференція EdCamp, надихають освітян та роблять їх роботу цікавішою.
        «Зацікавити дитину, надати їй поштовх, придивитися та знайти ті риси, які вона може розвивати, - це велике вміння, яке має бути в кожного педагога. І саме такі заходи надихають і надають крила», - сказала голова ХОДА.
        Голова ради ГО «ЕдКемп Україна» Олександр Елькін повідомив, що зараз організація об'єднала велику освітянську спільноту – понад 20 тисяч учителів, які є сьогодні основною рушійною силою реформи освіти та реалізації «Нової української школи».
        «Ми хотіли згуртувати людей навколо потреби професійного зростання українського вчительства. На початку майже ніхто не вірив у це. Як ніхто не вірив, що Україна розквітне та буде успішною й ефективною державою. Але ми бачимо зараз, які зміни відбуваються в нашій країні, - сказав Олександр Елькін. – Ми пишаємося тим, що саме Україна є найбільшою спільнотою освітян за кордонами США, які збираються разом з однією метою – професійно зростати. В Україні вже проведено 4 великі національні заходи у форматі EdCamp'у. Тільки цього року відбудеться 55 регіональних (не)конференцій».
        Олександр Елькін також подякував Юлії Світличній за підтримку EdCamp'ів та загалом сфери освіти.
        «Вас теж можна назвати освітянкою, оскільки ви багато зробили для освіти», - відзначив голова ради ГО «ЕдКемп Україна».
        Під час зустрічі організатори EdCamp'у та голова ХОДА обговорили питання реалізації «Нової української школи» на Харківщині, довіри вчителів до реформи освіти, проведення наступних (не)конференцій тощо.
        Довідка. EdCamp - це конференції, які проводять самі учасники. Вони призначені для отримання інтерактивного професійного досвіду та є зразком неформальних, демократичних зустрічей. EdCamp організовується за принципом «жодних обов’язкових спікерів і доповідей». Сесії не плануються аж до дня проведення, коли учасники можуть вільно обирати і сприяти розвитку будь-якої із запропонованих тем. Найпоширеніші теми EdCamp'ів - освітні технології, педагогіка, вирішення проблем у класі.
        Перший EdCamp був проведений у 2010 році у Філадельфії. З того часу по всьому світу пройшло понад 200 EdCamp'ів. Україна приєдналася до проведення EdCamp'ів у 2015 році. Уже традиційно місцем проведення національної (не)конференції педагогів є Харківщина.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання