Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Збільшилася кількість населених пунктів, де в 2018 році реалізують проект «Енергія світла»

    Про хід реалізації проекту, ініційованого главою ХОДА Юлією Світличною, розповів начальник Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Андрій Парамонов.
        Так, за його інформацією, в результаті робіт, проведених у Куп'янську, була повністю освітлена центральна магістраль міста - вулиці Харківська і Кузнечна. Всього тут встановили 28 опор, 92 світильники, проклали 3,2 км електромереж.
        «Також повністю виконали роботи в рамках проекту в Балаклійському, Близнюківському, Дергачівському, Кегичівському, Коломацькому, Первомайському районах, в селі Манченки Харківського району», - уточнив Андрій Парамонов.
        Сьогодні роботи ведуть у Дворічанському районі.
        У Дворічній, як і в Куп'янську, повністю освітлять центральну магістраль. У цілому освітлення з'явиться на 11 вулицях, де встановлять 170 освітлювальних приладів.
        Наступного тижня також почнуться роботи в селах Гряниківка і Гороб'ївка в Дворічанському районі: тут освітлять 6 вулиць, встановлять 84 прилади і прокладуть 8200 км електромереж.
        «Найближчим часом почнуться роботи і в Люботині. Закінчимо їх у листопаді. У місті будуть освітлені центральна вулиця Шевченко і міський парк», - розповів начальник Управління паливно-енергетичного комплексу.
        Він також зазначив: якщо спочатку в 2018 році в рамках проекту «Енергія світла» планували встановити і модернізувати освітлення в 137 населених пунктах області, то тепер у програму включені 142 населених пункти. Освітлення з'явиться на 322 вулицях (а не 306, як планувалося). У цілому буде встановлено близько 2300 освітлювальних приладів і прокладено 70 км електромереж.
        «Варто зазначити, що, крім обласного бюджету, до фінансування проекту приєдналися місцеві. Дергачівський район профінансував встановлення освітлення в селі Руська Лозова на дорозі, що веде до школи. У Коломацькому районі також профінансували освітлення пришкільній території. А в місті Лозова за власні кошти освітлили пішохідні переходи в чотирьох місцях - з використанням сонячних батарей», - зазначив Андрій Парамонов.
        Він підкреслив, що при реалізації програми «Енергія світла» використовуються енергоощадні технології. Це дозволяє економити на експлуатаційних витратах понад 60% коштів.
        «Зараз ми формуємо перелік населених пунктів і вулиць, які потраплять до програми на 2019 рік. При цьому враховуємо звернення громадян, озвучені в ході особистих прийомів голови ХОДА Юлії Світличної, а також заявки районів, - зазначив Андрій Парамонов. - Наше завдання - за три роки дії проекту максимально освітити всі населені пункти області».
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання