Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    У ХОДА обговорили механізм залучення підприємців до перевірок дотримання законодавства про працю

    Розширене засідання Регіональної ради підприємців Харківської області відбулося 14 листопада.
        Участь у заході взяли директор Департаменту економіки й міжнародних відносин Андрій Колос, голова Регіональної ради підприємців Харківської області Едуард Набока, представники Головного управління Держпраці та сектору Державної регуляторної служби України у Харківської області, а також підприємці регіону.
        Основним питанням, що обговорили під час заходу, став хід виконання Розпорядження Кабінету міністрів України від 5 вересня 2018 року № 649–р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення».
        «Раніше Регіональною радою підприємців Харківської області спрямовано звернення до Кабінету міністрів України, органів Держпраці України та Харківської області, Ради підприємців при Кабінеті міністрів України, в якому ми висловили свою чітку позицію щодо наслідків виконання вказаного розпорядження», - зазначив Едуард Набока.
        За його словами, підприємці Харківської області звернулися з пропозицією розробити механізм залучення представників підприємницьких кіл до здійснення спільних перевірок дотримання законодавства про працю суб’єктами МСП.
        «Головне управління Держпраці у Харківській області нас підтримало. І висловило готовність щодо реалізації такої вимоги. Тому сьогодні нам з вами потрібно обговорити ефективну організацію цієї роботи», - сказав голова Регіональної ради підприємців Харківської області.
        Колегіально вирішили, що кожне підприємство визначить коло осіб зі свого колективу, яких залучать до проведення перевірок.
        «Після затвердження загального переліку з особами, що братимуть участь у подібних заходах, проведуть навчальні семінари для того, щоб під час проведення перевірок вони були компетентними в усіх необхідних питаннях», - відзначив Едуард Набока.
        За його словами, такого роду взаємодія підприємців та контролюючих органів у ході виконання розпорядження Кабінету міністрів України, яку запроваджують у Харківській області, буде пілотною на території України.
        «Як ми бачимо, навіть у цих питаннях Харківщина задає темп всій країні», - такими словами завершив засідання Едуард Набока.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання