Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Наша головна задача – створити нові умови надання медичних послуг. Михайло Черняк

    16 листопада заступник голови ХОДА взяв участь у всеукраїнській нараді з питань трансформації системи охорони здоров’я.
        Нарада під головуванням Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана відбулась у Вінниці.
        Учасники заходу обговорили плани на наступний рік - продовження медичної реформи на первинному рівні, перехід до діагностики, яка фінансуватиметься за новими принципами, зміни в системі екстреної медицини.
        У ході наради Михайло Черняк розповів про успішний досвід впровадження медичної реформи на регіональному рівні. Він зауважив, що зміни в системі охорони здоров’я є пріоритетом для керівництва Харківської області, і особисто керівник регіону Юлія Світлична принципово ставиться до цього питання.
        «Наша головна задача – створити нові умови надання медичних послуг, які сприйматимуть як пацієнти, так і лікарі», - підкреслив Михайло Черняк.
        Саме тому на Харківщині до реформи підійшли системно, приділивши увагу всім аспектам її впровадження – від зміни філософії сімейних лікарів (для цього було проведено низку зустрічей з лікарями всієї області, під час яких вони отримали роз’яснення та відповіді на всі питання щодо реформи) до зміцнення матеріально-технічної бази лікувальних закладів області.
        «На капітальні ремонти та реконструкції закладів охорони здоров’я області з бюджетів усіх рівнів цього року було спрямовано 660 млн грн. Також залучаємо до цієї роботи допомогу міжнародних партнерів. У таких обсягах ці роботи не проводилися ніколи за часи існування незалежної України»,- підкреслив Михайло Черняк.
        Володимир Гройсман наголосив на важливості ухвалення і виконання стратегічних рішень не тільки на центральному рівні, а й на локальному. Прем’єр-міністр наголосив, що керівник Харківської області Юлія Світлична сьогодні є найбільш ефективним очільником обласної адміністрації в Україні, зокрема, й у питаннях впровадження реформ на всіх рівнях.
        Загалом, за даними Михайла Черняка, на даний час у Харківській області функціонує 71 заклад первинної медичної допомоги. Статус комунального некомерційного підприємства мають 34 центри первинної медико-санітарної допомоги районів області, 1 амбулаторія та 34 центри первинної медичної допомоги по м. Харкову. Усі центри та 320 амбулаторій (96%) під'єднані до системи E-Heаlth. У закладах охорони здоров’я первинної ланки в наявності 649 одиниць комп’ютерної техніки, що дозволяє забезпечувати роботу з Національною службою здоров’я України.
        У системі E-Heаlth зареєстрований 1771 лікар. На даний момент в області підписано понад 1,6 млн декларацій (з лікарем визначилося 62,3 % населення області).
        Договори з Національною службою здоров’я України підписали 60 комунальних закладів охорони здоров’я (84,5% від усіх закладів первинної допомоги області).
        Говорячи про реформування вторинної ланки медицини, яке стартує з наступного року, Михайло Черняк зазначив, що фахівці Харківської області мають пропозиції до Міністерства охорони здоров’я, які дозволять максимально ефективно впроваджувати зміни на регіональному рівні. Ці напрацювання будуть сформовані та передані до відомства найближчим часом.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання