Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    На Харківщині працюють 46 офісів центрів надання адміністративних послуг

    Такі дані під час брифінгу 22 листопада навела перший заступник директора Департаменту з підвищення конкурентоспроможності ХОДА Надія Кривицька.
        «Так, 27 ЦНАПів діють у районах області, 6 ЦНАПів - у містах обласного значення, 2 ЦНАПи - в об’єднаних територіальних громадах (Старосалтівській та Нововодолазькій ОТГ), 11 офісів ЦНАПів працюють у м. Харків (ЦНАП м. Харків (Гімназійна набережна, 26), 9 територіальних підрозділів центру в кожному районі міста та Регіональний центр послуг)», - розповіла Надія Кривицька.
        Через ЦНАПи можна отримати понад 100 послуг по області та 160 адміністративних послуг по м. Харків. У Регіональному центрі доступно близько 400 послуг – адміністративних та соціальних. Карту ЦНАПів розміщено тут.
        За даними моніторингу, за 9 місяців 2018 року через ЦНАПи області надано більше мільйона адміністративних послуг.
        Також Надія Кривицька відзначила, що в 2018 році в області триває робота з розвитку та модернізації мережі будівель центрів.
        «Зокрема, зараз активно добудовується ЦНАП у Ізюмі. Це прекрасний приклад співпраці з міжнародними організаціями. Проведення внутрішніх ремонтних робіт було профінансовано за участі GIZ, адміністратори ЦНАПу підготовлені у співпраці з Міжнародною організацією з правового розвитку IDLO. USAID через програму UCBI забезпечить матеріально-технічну базу. Облаштування прибудинкової території, вхідної групи виконані коштом місцевого бюджету. Очікуємо, що відкриття відремонтованого Ізюмського міського ЦНАПу відбудеться в кінці грудня», - сказала Надія Кривицька.
        За її інформацією, найближчим часом буде відкрито ЦНАП Старосалтівської ОТГ. Будівлю реконструюють завдяки підтримці міжнародних організацій та коштом субвенції на розвиток ОТГ. Ремонтні роботи вже завершуються. GIZ сприяла матеріально-технічному забезпеченню центру, а також навчанню фахівців.
        «За рахунок субвенції на створення прозорого офісу створюється ЦНАП Мерефянської ОТГ. У центрі надаватимуться послуги соціального і пенсійного характеру та адміністративні. Відкриття планується наприкінці наступного року», - розповіла Надія Кривицька.
        Вона також повідомила, що протягом наступного року планується відкрити Вовчанський ЦНАП. Прийнято рішення про створення робочої групи з утворення Центру надання адміністративних послуг у Малоданилівській ОТГ.
        «Харківська область демонструє потужну та сталу співпрацю з міжнародними донорами. Зокрема, майже 2,5 року триває досить активна співпраця з Міжнародною організацією з правового розвитку IDLO. У тому числі й фахівці IDLO сприяли запуску Регіонального центру надання адміністративних послуг: аналізували та надавали рекомендації щодо процесів надання послуг, оптимізації інформаційних та технологічних карток, надавали рекомендації із зонування приміщення та підбору персоналу, - зазначила Надія Кривицька. - Американський уряд, як і уряди інших розвинених країн, сприяють боротьбі з корупцією в Україні загалом. Розвиток ЦНАПів є одним з інструментів цієї боротьби. Тому міжнародні донори досить активно підтримують розвиток мережі ЦНАПів».
        Як зазначила Надія Кривицька, відповідно до програми U-LEAD з Європою був запущений масштабний проект розвитку мережі ЦНАПів в Україні. Міжнародні партнери планують запуск 600 центрів. Зокрема на Харківщині, до програми включені ЦНАПи Мереф’янської та Старовірівської ОТГ.
        Також у розвитку мережі ЦНАПів активну приймає участь Німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ. Фахівці активно допомагають навчати адміністраторів центрів.
       
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання