Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    У ХОДА обговорили актуальні питання співпраці з НАТО

    22 листопада заступник голови ХОДА Олександр Скакун обговорив з главою Представництва НАТО в Україні Александером Вінніковим подальші шляхи співпраці.
        На початку зустрічі Олександр Скакун привітав представників Північноатлантичного альянсу від імені глави області Юлії Світличної та ознайомив гостей з соціально-політичною ситуацією в регіоні. Також він відзначив успішну реалізацію програм, спрямованих на поліпшення громадської безпеки в області.
        «Хочу вас запевнити, що на сьогодні ситуація в сфері громадської безпеки повністю контрольована. За ініціативи очільниці області реалізується комплекс програм, які охоплюють практично всі сфери діяльності суспільства», - підкреслив Олександр Скакун.
        Директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов ознайомив представників НАТО з низкою програм, які були розроблені й затверджені обласною адміністрацією.
        «Уже три роки в області реалізуються програми протидії терористичній діяльності, а також забезпечення громадської безпеки та громадського порядку, - підкреслив Олексій Максимов. - Крім того, реформується пенітенціарна служба, виконується програма територіальної оборони й програма безпеки дорожнього руху».
        Також було відзначено, що спільно з НАТО в області реалізується кілька проектів. Йдеться про гуманітарну місію НАТО. Так, вже кілька років поспіль втілюється проект щодо перепідготовки офіцерів запасу. Цього року навчання пройшли близько 600 чоловік. Крім того, у вересні в Харківській області було проведено семінар за участю Посольства Республіки Литва в Україні. Триває робота у військовій сфері.
        «Ми вдячні за підтримку, і хочу зазначити, що сьогодні значна кількість населення все більше розуміє значення й важливість цього зовнішньополітичного вектора України», - зазначив Олександр Скакун.
        Александер Вінніков поінформував заступника голови ХОДА про динамічний розвиток відносин між НАТО і Україною як в політичній, так і практичній сферах. Зокрема, він також наголосив на ролі програми професійної підготовки, яка організована на базі Національної академії Національної гвардії в Україні.
        «Загальна мета курсу - створити на базі академії стійку освітню платформу, яка дасть курсантам та викладачам можливість отримання знань від провідних національних і міжнародних експертів», - сказав Александер Вінніков.
        У гуманітарному напрямку він наголосив на підтримці Українського інституту протезування, який знаходиться в Харкові. Тут проводяться освітні програми для фахівців в області протезування і реабілітації, ветеранам ООС надаються сучасні протези. Також у Харківській області було проведено близько 10 семінарів з психологічної реабілітації для учасників бойових дій на сході країни.
        Про публічну дипломатію та роботу в сфері зв’язків з громадськістю розповіла директор Центру інформації і документації НАТО при Представництві НАТО в Україні Барбора Маронкова. Також вона запросила представників ХОДА до участі в заходах, присвячених 70 річниці створення НАТО, які відбудуться в 2019 році.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання