Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Президент закликав весь світ до єдності і солідарності з Україною

    Петро Порошенко подякував керівництву НАТО, Європейського Союзу, США, інших країн-партнерів за солідарність з нашою країною в умовах акту прямої агресії Росії проти України.
        Про це Глава держави сказав в інтерв’ю американському телеканалу CNN.
        Петро Порошенко розповів про обставини та деталі агресії російських військових проти українських моряків, яка відбулась в акваторії Керченської протоки.
        «Це вперше, коли Путін вже просто не приховує більше, що це був його наказ застосувати збройні сили та відкрито розстріляти українських військових на наших кораблях», - наголосив Президент.
        Глава держави також підкреслив, що Україна має двосторонню угоду з Росією про вільне судноплавство в Азовському та Чорному морях і Керченській протоці.
        «Відповідно до цієї угоди ми маємо абсолютну свободу пересування через Керченську протоку і в Азовському морі, без будь-яких обмежень», - сказав Президент та додав, що затримувати, ба більше – блокувати українські судна - є абсолютно протизаконно відповідно до міжнародного права щодо вільної навігації.
        «Це дуже небезпечний прецедент, і ми маємо забезпечити міжнародну реакцію, тому що завтра будь-яке міжнародне судно може бути піддано нападу. Ми не можемо більше з цим миритися», - підсумував Президент.
        «Відповідно до міжнародного права – це прямий акт агресії, який повністю підпадає під резолюцію ООН», - сказав Президент та уточнив, що цей напад відбувся «в нейтральних міжнародних водах Чорного моря».
        Глава держави закликав весь світ проявити єдність і солідарність з Україною в захисті її свободи та демократії.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання