Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Про стан діяльності та проблеми сільських закладів культури

    обговорили на засіданні колегії районної державної адміністрації.
        Мережа закладів культури району складається із 28 клубних закладів та 28 бібліотек централізованої бібліотечної системи. У 28 сільських клубних закладах району діє 129 формувань, в яких об’єднано 1232 учасника. У районі діють також два колективи, що носять звання «зразковий»: дитяча театральна студія «Ніка» та дитячий хореографічний ансамбль «Надія» районного будинку культури, два колективи - звання «народний» фольклорний колектив «Шарівчанка» Шарівського сільського будинку культури та вокальний ансамбль «Криниченька» Гутянського сільського будинку культури.
        Протягом звітного періоду працівники культури району провели 3700 культурно-мистецьких заходів. Третій рік проходить у районі регіональний фестиваль народного мистецтва «Шарівський дивокрай», до якого залучається майже 300 учасників. Майстри народного мистецтва Богодухівщини показали високий професіоналізм на обласному огляді-конкурсі «Слобожанські передзвони» та отримали диплом за ІІІ місце. Учасники художньої самодіяльності є постійними учасниками міжнародних, всеукраїнських та обласних фестивалів і конкурсів.
        У поточному році придбано сценічні костюми на суму 67,4 тис. грн. для Зарябинського сільського будинку культури та Губарівського сільського клубу, музичну апаратуру на суму 40,0 тис. грн. для Зарябинського сільського будинку культури. Всього використано на покращення матеріально-технічної бази закладів культури району 107,4 тис. грн.
        Протягом року до бібліотечного фонду комунального закладу Богодухівської районної ради «Богодухівська ЦБС» надійшло більше 2,5 тисяч примірників документів на загальну суму 175,4 тис. грн. За рахунок коштів районного бюджету проведено передплату періодичних видань на І півріччя 2019 року на суму 50,0 тис. грн., завдяки чому кожна сільська бібліотека-філія отримує 5-8 назв періодичних видань. Автоматизація бібліотек є необхідною умовою модернізації їх діяльності. На даний час 12 сільських бібліотек централізованої бібліотечної системи мають комп’ютери та доступ до мережі Інтернет, що дає можливість розширити кордони окремо взятої бібліотеки. Сьогодні бібліотеки району працюють на підвищення свого статусу в суспільстві та залучення нових користувачів. Проведено поточні ремонти в Гутянській, Вінницько-Іванівській, Губарівській, Забродівській, Петропавлівській, Сухининській сільських бібліотеках-філіях на суму 5,9 тис. грн.
        На сьогодні однією із головних проблем у галузі культури залишається недостатнє фінансування закладів культури. Необхідно покращити умови для обслуговування населення, придбати сучасні сценічні костюми, комп’ютерну техніку та музичну апаратуру, нову літературу тощо.
       
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання