Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Кожну хвилину маємо використати для прискорення звільнення українських воїнів. Президент

    Петро Порошенко наголошує, що представники влади мають використовувати всі доступні можливості для звільнення український військових, які незаконно утримуються та перебувають у полоні Кремля.
        Президент зазначив, що на питанні звільнення українців він акцентує увагу під час контактів з міжнародними партнерами України. «Під час кожної моєї телефонної розмови ми ставили питання щодо консолідації спільної позиції світу про вимогу до Російської Федерації щодо негайного звільнення», - сказав він, додавши, що це питання обговорював з Держсекретарем США паном Майком Помпео, Канцлером Німеччини Ангелою Меркель, Президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом і багатьма іншими. «Щоб ми зараз використовували кожну хвилину для прискорення звільнення українських воїнів», - додав Глава держави.
        Міністр оборони Степан Полторак, у свою чергу, повідомив, що відповідно до доручення Президента щодо підтримки українських військових, забезпеченням всім необхідним їх рідних і близьких, їм була виділена допомога. «Сьогодні я підписав наказ про виділення матеріальної допомоги кожному нашому моряку в розмірі 50 тисяч кожному», - сказав він.
        Глава держави акцентував на тому, що це має бути не остання допомога і доручив також забезпечити всю можливу юридичну підтримку, а також можливість зв’язку полонених моряків з рідними.
        «Ми будемо послідовно цю допомогу проводити. Керівництво Військово-Морських Сил зустрілося з рідними та батьками наших моряків і узгодили свої дії, організували взаємодію. Створена група надання юридичної допомоги. Також безпосередньо з моряками працює група адвокатів, які надають їм правову допомогу в ситуації, яка склалася. Ми підтримуємо з батьками зв’язок і плануємо допомогу нашим військовим розширити. Ми їх точно там не залишимо», - доповів Степан Полторак.
        Петро Порошенко окремо зазначив, що в місцях проживання рідних полонених моряків кожен голова ОДА має нести особисту відповідальність за надання допомоги і піклування про родину.
        Міністр закордонних справ Павло Клімкін щодо подій в Керченській протоці зазначив, що Росія здійснила декілька фундаментальних порушень міжнародного права. Зокрема, акт агресії під час тарану українських суден та обстрілу військовослужбовців, що перебували на них. «По-друге, Росія здійснила узурпацію наших суверенних прав щодо свободи навігації відповідно до Конвенції про морське право. При чому я хочу підкреслити, що йдеться саме про свободу навігації», - додав Павло Клімкін.
        Міністр також наголосив, що всі наші моряки відповідно до міжнародного гуманітарного права, Женевської конвенції є військовополоненими.
        Він повідомив, що Україна вже сформувала міжнародно-правову позицію і отримала на сьогодні підтримку цієї позиції з боку міжнародних партнерів.
        Міністр також зазначив, що українське дипломатичне відомство перебуває у постійному зв’язку з Червоним Хрестом, який вже надіслав до Москви вимогу щодо допуску до наших моряків. У питанні надання якнайшвидшого допуску до полонених моряків Україна активізувала і наших міжнародних партнерів, додав Павло Клімкін.
        Міністр закордонних справ також підкреслив важливість того, що робота, яка здійснюється задля звільнення моряків, проводиться у контексті наших судових позовів. За його словами, відомство вже надіслало до Міжнародного арбітражу в Гаазі дуже детальний документ, де обґрунтовано поінформувало «про погіршення нашого спору, врахувавши всі останні події та здійснивши їх міжнародно-правову кваліфікацію».
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання