Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    За час проходження реабілітації після хвороби або травми Фондом компенсується втрачений заробіток

    Працевлаштовані особи після перенесених захворювань або травм мають право на отримання безоплатного реабілітаційного лікування за рахунок коштів Фонду соціального страхування України. Підставою для проходження реабілітації на базі санаторно-курортних закладів є висновок лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я, що надається за наявності медичних показань, зокрема, у разі підгострого періоду інсультів, інфарктів міокарда, після операцій на серці, органах зору, легенях тощо.
        На час проходження реабілітації пацієнтам продовжується листок непрацездатності, відповідно до якого за рахунок коштів Фонду здійснюється компенсація втраченого заробітку. Розмір допомоги у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності за період проходження лікування у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів залежить від тривалості стажу застрахованої особи та може складати до 100%.
        «Соціальне страхування передбачає захист працюючих, що направлений як на відновлення працездатності, так і на фінансову підтримку. Такий підхід дозволяє людині пройти повний курс лікування незалежно від її фінансових можливостей, адже Фонд оплачує їй не лише реабілітацію, але й компенсує заробітну плату, яку вона втрачає на підприємстві за час лікування. Тож працівникам не доводиться обирати – піклуватись про здоров’я чи швидше повертатись до роботи», – говорить начальник управління медичних і соціальних послуг виконавчої дирекції ФССУ Олена Пухка.
        Відновлення здоров’я застрахованих осіб за рахунок коштів Фонду здійснюється за профілями медичної реабілітації:
        – нейрореабілітація (підгострий період інсультів, черепно-мозкових травм);
        – м’язово-скелетна реабілітація (підгострий період після операцій ортопедичних та травматологічних, ревматологічні захворювання);
        – кардіо-пульмонарна реабілітація (підгострий період інфаркта міокарда, після операцій на серці; підгострий період захворювань легень, після операцій на легенях; цукровий діабет);
        – медико-психологічна реабілітація учасників АТО;
        – реабілітація після оперативних втручань на органах зору;
        – реабілітація при порушенні перебігу вагітності (ускладнена вагітність);
        – інша (соматична) реабілітація: підгострий період після оперативних втручань на органах травлення, сечостатевої системи, жіночих статевих органах.
        Нагадаємо, застрахована особа направляється до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу за її вибором відповідно до медичних показань визначеного профілю медичної реабілітації.
       

     

    Прес-служба виконавчої дирекції

    Фонду соціального страхування України

    (044) 206-14-39, 097-723-67-16


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Березень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    26272829123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання