Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Місцеві бюджети на Харківщині зросли втричі проти 2014 року

    Питання соціально-економічного розвитку області обговорили під час засідання Обласної ради регіонального розвитку.
        Захід відбувся 30 листопада під керівництвом першого заступника голови ХОДА Марка Беккера. У нараді взяли участь голови РДА, районних рад та ОТГ області.
        Відкриваючи засідання, Марк Беккер зазначив, що, за попередніми підсумками року, Харківська область продовжує займати провідні позиції серед регіонів країни.
        «Ми маємо достатньо високі показники соціально-економічного розвитку, демонструємо зростання промислового виробництва, виробництва продукції сільського господарства тощо. Головне завдання сьогодні, яке ставить голова ХОДА Юлія Світлична, - зробити все, щоб кожен житель області відчував ці зміни», - сказав перший заступник голови ХОДА.
        Заступник директора Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА Олександр Лукашов у своєму виступі наголосив, що результати, які досягнуті Харківщиною, великою мірою стали можливими завдяки реформі децентралізації.
        «Це найуспішніша реформа, запроваджена в Україні, що відзначають і наші міжнародні партнери. Це основа розвитку економіки та впровадження всіх інших реформ. Як приклад: за 4 роки впровадження реформи доходи місцевих бюджетів по країні збільшилися з 69 млрд грн до 231 млрд грн. Державна підтримка на розвиток регіональної інфраструктури збільшилася в 40 разів. По Харківській області місцеві бюджети зросли втричі проти 2014 року. Капітальні інвестиції в область у 2014-му становили 569 млн грн, а за 9 місяців цього року маємо 2 млрд 190 млн. І за підсумками четвертого кварталу ця сума значно збільшиться», - розповів Олександр Лукашов.
        За підсумками засідання керівники районів отримали розпорядження – створити ради регіонального розвитку на місцях. Їхнім головним завданням стане розробка комплексних трирічних планів розвитку територій.
        «Ці плани дадуть змогу людям знати, що буде відбуватися в їхніх громадах. А бізнес зможе розуміти, як буде розвиватися місцева інфраструктура, як можна долучитися до розвитку і чи варто взагалі долучатися, куди варто вкласти кошти», - пояснив Олександр Лукашов.
        Районні плани будуть враховані при створенні обласного трирічного плану розвитку.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання