Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Президент закликав міжнародні організації продовжувати спільну роботу задля звільнення заручників

    Це Петро Порошенко сказав під час виступу на форумі «70 років Загальній декларації прав людини: порядок денний для України».
        «Україна й надалі продовжуватиме робити все можливе для якнайскорішого повернення в Україну усіх заручників з окупованого Донбасу і з незаконно анексованого Криму, політичних в’язнів, які утримуються незаконно в російських тюрмах. Ще раз, користуючись нагодою, закликаю всі правозахисні організації, уряди і міжнародні організації працювати спільно задля досягнення саме цієї мети», - наголосив Глава держави.
        Петро Порошенко також підкреслив, що після нападу 25 листопада на українські кораблі поблизу Керченської протоки, ведеться боротьба і за звільнення 24 українських військових. «Зараз я, як Президент, Уповноважений з прав людини Людмила Денісова, Верховна Рада, яка прийняла відповідну резолюцію, Уряд України докладаємо всіх можливих зусиль, об’єднавши весь світ навколо цього для того, щоб визволити українських військовополонених», - сказав він.
        Президент акцентував, що цього разу напад було здійснено саме російськими військовими на українські кораблі в нейтральних водах Чорного моря. «Коли вони (українські моряки – ред.), виконуючи завдання, мали прослідувати з порту Одеси в порт Маріуполя Керченською протокою, яка за міжнародним правом має статус внутрішніх вод України й Росії, наша держава зазнала акту агресії з боку збройних сил Російської Федерації», - констатував Глава держави.
        Президент повідомив, що Україна з цього питання звернулася до Європейського суду з прав людини, який у відповідь «у безпрецедентно короткі терміни виніс термінове і важливе рішення – зобов’язав Росію надати інформацію щодо захоплення моряків, юридичних підстав їхнього утримання; місця їхнього утримання; спричинених поранень; наданої медичної допомоги».
        «Цю інформацію відповідно до рішення суду Російська Федерація за зверненням України має надати сьогодні. Ми сподіваємося, що це відбудеться, і беззаконня, яке коїться по відношенню до наших моряків, нарешті буде припинено», - сказав Петро Порошенко.
        «Наголошую, що це повня брехня, що вони є кримінальними злочинцями – відповідно до міжнародного права, Женевської конвенції вони мають статус військовополонених», - також підкреслив Президент, зазначивши, що Україна вимагає відповідного до них ставлення (як до військовополонених - ред.).
        Вимагає Українська держава і негайного звільнення та повернення в Україну як військових моряків України, так і військових кораблів, також зазначив Петро Порошенко. «Дуже важливо, що весь світ зараз підтримує цю вимогу України», - резюмував Президент.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання