Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Система підготовки Збройних сил України адаптована до стандартів НАТО. Президент

    Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних сил України Петро Порошенко привітав українських військовослужбовців з Днем ЗСУ.
        «Громадяни нашої держави пишаються своїм військом і довіряють йому. Армія і Збройні сили мають найвищий рівень довіри серед усіх державних інституцій. Наші Збройні сили – це заслуга воїнів і ще мільйонів українців-патріотів, які зробили неймовірне – за такий короткий термін, менш ніж за п’ять років збудували армію, можливо, одну з найсильніших у Європі, і зупинили російського агресора», - сказав Глава держави на урочистому заході з нагоди Дня Збройних сил України.
        «Саме українське військо і українська армія є надійним гарантом суверенітету, територіальної цілісності, незалежності нашої держави, гарантом безпеки українських громадян», - сказав Петро Порошенко.
        За його словами, загартовані в боях з російським агресором Збройні сили України набули безцінного бойового досвіду. І це підтверджують авторитетні міжнародні військові експерти.
        «Дуже важливо, що реформи, проведені у надзвичайно короткий термін в оборонному відомстві, забезпечили адаптацію системи підготовки особового складу Збройних сил України до стандартів Північноатлантичного альянсу», - зазначив Петро Порошенко.
        Він підкреслив, що і надалі Збройні сили будуть продовжувати посилювати свій бойовий потенціал.
        «Цьому, безумовно, сприяє поступове надходження до бойових частин сучасного озброєння та техніки, нової та модернізованої, нових, апробованих у боях елементів підготовки всіх категорій особового складу», - зауважив Президент.
        Глава держави також назвав безпрецедентною кількість навчань та заходів підготовки, які були проведені у 2018 році. «Я мав можливість особисто спостерігати за умілими діями військових частин та підрозділів Збройних сил України під час тактичних навчань у різних частинах, у різних регіонах держави, можу впевнено стверджувати, що на кожен агресивний крок ворога готова оперативна, жорстка, рішуча і професійна відповідь», - наголосив Верховний Головнокомандувач.
        Він додав: «Ворог заплатить високу ціну за безвідповідальне і авантюрне рішення вдертися на українську землю».
        За його словами, командири української армії здатні якісно планувати та ефективно управляти підпорядкованими підрозділами у різних видах бою. «Я задоволений рівнем взаємодії, який демонструють учасники маневрів. А реальний противник повинен, ще раз наголошую, усвідомлювати: найкраще зараз військам противника і агресора, які окупують нашу державу, – звільнити територію», - підкреслив Президент.
        Петро Порошенко зазначив, що українська сторона наполегливо працює над тим, щоб це відбулося політико-дипломатичним шляхом. «Але цей шлях може бути успішним лише тоді, коли ми маємо надійні, сильні, професійні, рішучі Збройні сили», - підкреслив він.
       
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання