Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Круглий стіл з представниками ветеранських організацій з питання консолідації їх роботи щодо розвитку громадянського суспільства

    Сьогодні під керівництвом голови районної державної адміністрації Володимира Шарова, за участю першого заступника голови районної держаної адміністрації Валентини Зирянової, представників виконавчої влади, місцевого самоврядування та ветеранських організацій був проведений круглий стіл, під час якого обговорили питання консолідації роботи ветеранських організацій щодо розвитку громадянського суспільства.
        На засіданні були представлені інститути громадянського суспільства з Багодухівського та Краснокутського районів. Серед них – 6 ветеранських організацій нашого району, які є найактивнішими учасниками суспільного життя: районна громадська організація «Союз Чорнобиль Богодухівщини», районна громадська організація ветеранів локальних війни "Єдність", районна організація ветеранів України, районна громадська організація «Ветерани війни - інваліди Чорнобиля», первинна ветеранська організація працівників культури, громадська організація «Спілка ветеранів антитерористичної операції».
        Розпочала обговорення теми перший заступник голови районної державної адміністрації Валентина Зирянова. Вона зазначила, що напрацьовано певні методи роботи з ветеранськими організаціями, навела цифри по кожній категорії громадян (ветерани війни та праці, чорнобильці, афганці, учасники АТО/ООС) та окреслила коло гарантованих їм законодавством соціальних послуг, які надаються в районі.
        Валентина Вікторівна зупинилася на додаткових гарантіях, зокрема наголосила, що на черговій сесії Богодухівської міської ради від 16.02.2018 №787-VII було прийняте рішення щодо надання за рахунок коштів міського бюджету компенсації вартості продуктів харчування за фізіологічними нормами громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до категорій 1 та 2, що проживають на території Богодухівської міської ради в розмірі 312,0 тис. грн. На черговій сесії Вікторівської сільської ради від 19.07.2018 №20-VII надані кошти для учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 1 та 2 категорій, що проживають на території сільської ради в розмірі 36,0 тис. грн.
        Комплексною програмою соціального захисту населення Богодухівського району на 2016-2020 роки від 03.03.2016 №63-VІІ передбачено надання матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових питань. За особистим зверненням протягом 2018 року 87 учасникам АТО надана одноразова допомога на загальну суму 122,6 тис грн., 14 учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 1 та 2 категорій на загальну суму 12,0 тис. грн., сім’ї загиблих воїнів-афганців отримали 2,0 тис. грн., 36 воїнів афганців отримали 27,5 тис. грн.
        «Ми постійно проводимо зустрічі з ветеранським активом району. У форматі жвавого діалогу обговорюємо низку важливих питань розвитку району, соціальний захист, життєзабезпечення та основні проблеми ветеранів війни та праці. Питання соціального захисту та соціальної підтримки ветеранів знаходяться під постійним контролем», – сказала Валентина Зирянова.
        Своїм досвідом роботи поділився також заступник голови Краснокутської районної державної адміністрації Микола Котко, який зауважв, що завдяки підтримці Президента України та губернатора області Юлії Світличної ремонтуються медичні заклади для ветеранів та поповнюються сучасним обладнанням, ветерани АТО отримують земельні ділянки, за програмою «Доступне житло» поліпшуються їх житлові умови тощо.
        Від імені ветеранів Харківщини виступили Анатолій Вінник – голова Харківської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», Володимир Рижков – голова Харківської обласної спілки ветеранів Афганістану Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) і Анатолій Хіневич – голова Харківської обласної організації ветеранів України.
        Радник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Коршунов запевнив присутніх у доцільності зустрічі у такому форматі. Це сприяє формуванню взаємодії між владою та громадськістю на паритетних засадах і дає можливість інститутам громадянського суспільства брати участь у реалізації державної політики.


       
       

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання