Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    На Харківщині майже 98% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, виховуються в сім’ях

    Це найкращий показник в Україні.
        Для того, щоб влаштувати всіх дітей цих категорій в сім’ї, в області ведеться робота із забезпечення їх відповідними житловими умовами.
        Так, у 2018 році було придбано 33 житлові об’єкти для створення дитячих будинків сімейного типу, а також для дітей-сиріт, які розпочали самостійне життя.
        7 будинків закупили для родин, які хотіли взяти на виховання велику кількість дітей, але не мали відповідних житлових умов. Це дало змогу створити дитячі будинки сімейного типу в Близнюківському, Вовчанському, Зміївському, Коломацькому, Краснокутському, Нововодолазькому, Сахновщинському районах. Загалом в них влаштовано 50 дітей.
        Ще два будинки було придбано у 2017 році – для ДБСТ у Красноградському та Зміївському районах.
        «Програма забезпечення житлом родин, які хочуть виховувати дітей, котрі були позбавлені батьківського тепла, впроваджується на Харківщині другий рік поспіль. Вперше за часи незалежності України на це виділяються кошти. Нарешті ми не просто говоримо, а створюємо умови для того, щоб всі діти мали можливість виховуватися в гарних умовах - у нормальних родинах, а не в інтернатних закладах. У 2019 році продовжимо працювати у цьому напрямку», - розповіла голова ХОДА Юлія Світлична.
        Крім того, в області ведеться активна робота із забезпечення соціальним житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених піклування. Квартири отримують ті з них, хто досяг 16-річного віку та живе самостійно. Для них у 2018 році було придбано 26 житлових об’єктів. У 2017 році для цієї категорії громадян придбали 12 квартир і один будинок таун-хаус на 20 чоловік.
        Загалом у 2017-2018 роках на реалізацію програми забезпечення житлом дітей-сиріт та дитячих будинків сімейного типу Харківська область отримала субвенції з державного бюджету на загальну суму майже 33 млн грн. За ці кошти вдалося забезпечити житлом близько 100 дітей.
       


       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання