Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Юлія Світлична зустрілася з лауреатами Премії Президента України для молодих вчених

    4 січня голова ХОДА привітала вісім науковців Харківщини, які отримали за свої розробки найвищі державні нагороди.
        Лауреатами Премії Президента для молодих вчених 2018 року стали представники НТУ «ХПІ»: Денис Мірошниченко, Артем Захаров, Олексій Водка, Андрій Мейлехов, Марія Жадько та Галина Постельник. Також нагороди отримали співробітники Інституту сцинтиляційних матеріалів НАН України – Тетяна Горбачова і Надія Реброва.
        Вітаючи учасників зустрічі, Юлія Світлична подякувала їм за підтримку наукового іміджу Харківщини.
        «Одразу вісім молодих вчених - харків’ян за чотирма роботами отримали державні премії. Це заслужена фінансова підтримка, яка надасть вам стимул продовжувати науковий шлях, - сказала керівник області. – Харківська область пишається вами. Бажаю, щоб ви і надалі прославляли ім’я вищої школи Харківщини, а також заявили про свої імена на міжнародній науковій арені».
        Керівник області зазначила, що на обласному рівні також приділяється велика увага розвитку науки та підтримці як молодих, так і визнаних вчених.
        «Наші науковці мають можливість брати участь у різних конкурсах і отримувати грошові винагороди. Ми постійно підвищуємо стипендії для вчених. Наукова робота – це дуже виснажлива праця. І коли її цінують, коли вона - у пошані, це надихає», - підкреслила Юлія Світлична.
        Голова Ради ректорів вишів Харківщини Віль Бакіров подякував керівнику області за дієву підтримку науки на регіональному рівні.
        «Сьогодні не так багато представників влади розуміють, що без розвитку науки немає майбутнього. Добре, що нашою областю керує Юлія Світлична, яка віддає належне науці. Ми відчуваємо постійну підтримку та серйозну допомогу і науці, і освіті», - сказав Віль Бакіров.
        Молоді науковці у ході зустрічі надали свої пропозиції голові ХОДА щодо подальшого розвитку сфери.
        «Держава сьогодні підтримує молодих науковців, грошова винагорода за роботу має велике значення. Але нам потрібна підтримка і приватного сектору. Наукові установи можуть робити дослідження для підприємств, консультації, експертизи. Хочемо попросити вас, Юліє Олександрівно, донести це до підприємців», - звернувся до голови ХОДА Олексій Водка.
        Юлія Світлична зазначила, що в області вже ведеться робота з налагодження зв’язків між наукою, виробництвом та бізнесом.
        «Звичайно, коли ми маємо замкнутий цикл - від науки до виробництва – ми підвищуємо рівень промисловості. На Харківщині вже створено чотири кластери, які надають змогу комунікації всім учасникам виробництва - від вишів до підприємств. Деякі виші вже мають зв’язки з приватним сектором і реалізують спільні проекти. Це й університет Каразіна, і політех, і університет Бекетова, і ХНУРЕ, інші заклади. Будемо продовжувати цю роботу і шукати нові можливості комунікацій», - запевнила керівник області.
        Також учасники зустрічі попросили Юлію Світличну сприяти організації в Харкові курсів англійської мови для науковців.
        «Впевнений, що наука на Харківщині розвивається правильними темпами. Але для повноцінного виходу на міжнародний рівень нам потрібні публікації у міжнародних наукових журналах. Для цього необхідно підвищувати рівень англійської мови», - розповів Денис Мірошниченко.
        Юлія Світлична розповіла, що подібні курси діяли на базі економічного університету, та пообіцяла продовжити проект. Також до цієї роботи буде залучено Харківський університетський консорціум.


       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання