Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    ФОКи, спортмайданчики та нові басейни – на Харківщині продовжують розвивати спортивну інфраструктуру

    У минулому році в області відкрили безпрецедентну кількість нових та відновлених спортивних об’єктів. У цьому році сфера розвиватиметься не менш активно, запевняє голова ХОДА Юлія Світлична.
        «За декілька років ми зробили те, на що Харківська область чекала дуже довго. Системно будуємо нові об’єкти і відновлюємо вже наявну спортивну інфраструктуру в області, щоб надати можливість кожному, хто любить спорт, ним займатися. Адже спорт – це запорука здоров’я нації та майбутнього нашої держави», - підкреслила керівник області.
        Так, у 2016-2017 роках були відкриті сучасні фізкультурно-оздоровчі комплекси в Первомайському та Вовчанському районах. У 2018-му ФОКи збудовані у Пісочині Харківського району, Краснограді та Золочеві.
        Крім того, у 2018 році після тривалої реконструкції було відкрито відновлений стадіон «Авангард» на 2059 місць у Змієві. Стадіон відповідає європейським стандартам якості: має сучасне велике поле зі штучним покриттям, доріжку для занять легкою атлетикою, велике табло, трибуни з пластиковими сидіннями, навіси над трибунами, роздягальні для команд, приміщення для тренерів і лікаря, коментаторську кабіну.
        Після реконструкції було відкрито стадіон з натуральним полем у Великому Бурлуку. Він чекав на капітальний ремонт більше, ніж півстоліття: з моменту будівництва в 1963 році споруду не ремонтували жодного разу.
        Також після капітального ремонту відкрився стадіон «Авангард» у місті Дергачі.
        Масштабну роботу було проведено щодо розгалуження мережі спортивних майданчиків для всіх охочих займатися фізкультурою. У 2018 році в області було встановлено 38 майданчиків зі штучним покриттям, 17 спортивних майданчиків з гімнастичним обладнанням та 17 майданчиків з тренажерами.
        Для професійних спортсменів також створюються нові умови. У минулому році було завершено капітальний ремонт спортивної школи «ХТЗ», яка чекала на це 30 років. Крім того, у Лозівській ДЮСШ відкрили реконструйований басейн на 500 квадратних метрів. Спортивна споруда була повністю зруйнована та не працювала останні п'ять років. Тепер у басейні мають змогу безоплатно займатися 120 юних плавців. Також роботи щодо будівництва басейнів ведуться у місті Балаклія та в Харківському обласному вищому училищі фізичної культури і спорту.
        «У цьому році продовжимо будувати фізкультурно-оздоровчі комплекси, ремонтувати басейни, відкривати спортивні майданчики. Будемо закупати нове обладнання, яке надасть нашим спортсменам можливість достойно представляти область на міжнародних змаганнях. Крім того, безумовно, продовжимо запроваджувати регіональні стипендії, щоб стимулювати як видатних спортсменів, так і спортсменів-початківців на нові звершення», - запевнила Юлія Світлична.


       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання