Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Питання створення безпечного життєвого середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями

    обговорили на нараді у голови районної державної адміністрації 09 січня. Як зазначила начальник управління соціального захисту населення районної державної адміністрації Наталія Жижирій, на обліку в управлінні соціального захисту населення районної державної адміністрації станом на 01 січня 2019 року перебуває 102 особи з обмеженими фізичними можливостями.
        Проведена відповідна робота з керівниками підприємств, організацій, установ усіх форм власності щодо забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. При особистому зверненні людей з особливими потребами здійснюється направлення на професійне навчання та на забезпечення отримання реабілітаційних послуг.
        Зупинки громадського транспорту комунальної власності доступні для вказаної категорії громадян. На перехресті центральних вулиць м. Богодухова влаштовано пониження у місцях пішохідних переходів, але загальна ситуація щодо доступності вуличної та тротуарної мережі для осіб з обмеженими фізичними можливостями ще не є досконалою.
        Залізнична станція «Богодухів ПЗ» забезпечена пандусом. Залізничні станції «Максимівка» та «Губарівка» не потребують обладнання пандусами, вони є частково доступними для інвалідів. Забезпечено позачергове обслуговування громадян з обмеженими фізичними можливостями в квитковій касі. Першу медичну допомогу пасажири можуть отримати в медичному пункті вокзалу.
        Автостанція обладнана гучномовним зв'язком, вікна білетних кас виконані на висоті, що є доступною для обслуговування осіб з обмеженими фізичними можливостями. Також в приміщенні автостанції облаштована громадська вбиральня для потреб осіб з обмеженими фізичними можливостями.
        ТОВ «Авто - ОВІ» - основний автоперевізник в районі, має транспортний засіб (автобус марки VAN HOOL 360) для перевезення осіб з обмеженими можливостями.
        Існуючі споруди не відповідають вимогам Державних будівельних норм та потребують дообладнання. Місця цільового призначення не обладнані для зручного пересування осіб з інвалідністю та людей старшої вікової групи. Для зміни ситуації в місті щодо доступного безперешкодного середовища, основним напрямком роботи у цьому питанні є консолідація зусиль органів місцевого самоврядування, громадських організацій, експертів, спеціалістів та громадян з обмеженими фізичними можливостями.


       
       

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання