Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Типові Правила благоустрою

    Головна статті
    Типові Правила благоустрою
    Розділ 2
    Розділ 3
    Розділ 4
    Розділ 5
    Розділ 6
    Розділ 7
    Розділ 8
    Розділ 9
    Розділ 10
    Всі сторінки

    Розділ 1. Загальні положення

    1.1. Правила благоустрою населених пунктів Богодухівського району (далі - Правила) є нормативно-правовим актом, яким встановлюються економічні, екологічні, соціальні та організаційні засади благоустрою Богодухівського району, порядок благоустрою та утримання території об’єктів благоустрою району, регулюються права та обов’язки учасників правовідносин у сфері благоустрою території району, визначається комплекс заходів, необхідних для забезпечення чистоти і порядку у районі.

    Правила спрямовані на:

    - розроблення та здійснення ефективних і комплексних заходів з утримання території району у належному стані, їх санітарного очищення, збереження об’єктів загального користування, а також природних ландшафтів, інших природних комплексів і об’єктів;
    - організацію належного утримання та раціонального використання територій, будівель, інженерних споруд та об’єктів рекреаційного, природоохоронного, оздоровчого, історико-культурного та іншого призначення;
    - створення умов для реалізації прав суб’єктами у сфері благоустрою району.

    Дія цих Правил поширюється на відносини, що виникають у сфері благоустрою Богодухівського району і спрямовуються на створення сприятливого для життєдіяльності людини довкілля, збереження та охорону навколишнього природного середовища, забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення.

    1.2. Об’єкти благоустрою району використовуються відповідно до їх функціонального призначення для забезпечення сприятливих умов життєдіяльності людини на засадах їх раціонального використання та охорони з урахуванням вимог цих Правил, місцевих правил забудови, інших вимог, передбачених законодавством України.

    1.3. Організацію благоустрою Богодухівського району забезпечують виконкоми місцевих рад та їх виконавчі органи, районна рада та її виконавчі органи; здійснюють благоустрій уповноважені ними підприємства, установи, організації відповідно до повноважень, встановлених законом. Благоустрій здійснюється в обов’язковому порядку на всій території Богодухівського району.

    1.4. Повноваження органів державної влади, органів місцевого самоврядування та органів самоорганізації населення у сфері благоустрою визначені Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про благоустрій населених пунктів», «Про органи самоорганізації населення», чинними нормативно-правовими актами.

    1.5. Правила є відкритими та доступними для населення, підприємств, установ та організацій всіх форм власності.

    1.6. Правила діють на підставі Конституції України, Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про благоустрій населених пунктів», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про відходи» та інших нормативно-правових актів, що діють на території України.

    1.7. Правила містять загальнообов’язкові на території Богодухівського району норми, за порушення яких винні особи притягуються до відповідальності, встановленої чинними нормативно-правовими актами.

    1.8. Координацію діяльності в сфері благоустрою структурних підрозділів місцевих рад, підприємств, установ, організацій, фізичних осіб здійснює в місті заступник міського голови, в населених пунктах Богодухівського району - сільські голови.



    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання