Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Л. Клочко: «Якщо у вас народилася третя дитина - ви стали багатодітною родиною!»

    Нещодавно відбулося актуальне інтерв’ю кореспондента газети «Маяк» з начальником відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Клочко Людмилою Володимирівною з приводу статусу та соціального захисту багатодітних сімей.

    Людмило Володимирівно, що означає термін «багатодітна сім’я»?
    Багатодітна сім’я - це сім’я, що складається з батьків, усиновлювачів (або одного з батьків, усиновлювачів) і трьох та більше дітей. Терміни «багатодітна сім’я» та «багатодітна родина» є рівнозначними.

    Коротко, зазначте, будь ласка, як захищають такі сім’ї у нашій країні?
    В нашій державі діє Закон України «Про статус і соціальний захист багатодітних сімей в Україні». Цей закон спрямований на захист та підтримку багатодітних сімей шляхом: створення належних умов для їх життєдіяльності та всебічного розвитку; заохочення багатодітності шляхом надання пільг, переваг та соціальних гарантій для багатодітних родин…

    А які пільги надаються багатодітним сім’ям?
    Це - 50-відсоткова знижка плати за користування житлом (квартирна плата) в межах норм, передбачених чинним законодавством (21 кв. метр загальної площі житла на кожного члена сім’ї, який постійно проживає в жилому приміщенні (будинку), та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю); 50-відсоткова знижка плати за користування комунальними послугами (газопостачання, електропостачання та інші послуги) та вартості скрапленого балонного газу для побутових потреб у межах норм, визначених законодавством. Площа житла, на яку надається знижка при розрахунках плати за опалення, становить 21 кв. метр опалюваної площі на кожного члена сім’ї, який постійно проживає в жилому приміщенні (будинку), та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю; 50-відсоткова знижка вартості палива, у тому числі рідкого, в межах норм, визначених законодавством, у разі якщо відповідні будинки не мають центрального опалення; позачергове встановлення квартирних телефонів. Абонентна плата за користування квартирним телефоном встановлюється у розмірі 50 відсотків від затверджених тарифів.

    Якщо дитині в багатодітній сім’ї виповнилося 18 років, чи втрачає сім’я статус?
    До складу багатодітної сім’ї включаються також діти, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах, - до закінчення навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років.

    Що необхідно зробити, аби продовжити статус?
    Треба дитині звернутися у відділ у справах сім’ї, молоді та спорту з посвідченням і довідкою із загальноосвітнього, професійно-технічного, вищого навчального закладу (для осіб від 18 до 23 років у разі, коли вони навчаються за денною формою навчання).

    Наостанок хочу зауважити: сім’ї, в якій народилася третя дитина, необхідно звернутися у відділ у справах сім’ї, молоді та спорту для реєстрації і отримати відповідні документи.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання