Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    У Харкові вперше пройшли інтернаціональні «етновечорниці»

    Це був фінальний захід «Вертеп-фесту», мета якого - зблизити жителів регіонів України, носіїв різних етнічних та культурних традицій між собою через розповіді про традиції, спільні танці та співи.
        У заході взяв участь заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев.
        «Етновечорниці» відбулися 13 січня та зібрали понад півтисячі представників колективів ІІІ Всеукраїнського фестивалю вертепів з різних регіонів від заходу до сходу України, включаючи Харків і область, до яких приєдналися представники восьми етнічних спільнот міста - вірменської, азербайджанської, казахської, таджицької, грузинської, башкирської, німецької та грецької.
        «Це новий формат фольклорного свята, - розповідає керівниця заходу «Слобожанські етновечорниці» Ірина Маркевич.- Зазвичай фольклорні свята присвячені традиціям однієї національності. Але Україна, зокрема, Харківщина дуже багата на різноманітні культурні традиції. І «Вертеп-фест» - унікальна можливість познайомитися і краще пізнати один одного, встановити і посилити зв’язки між людьми з різних регіонів, культурних традицій і поколінь. Ми хотіли підкреслити, що, не дивлячись на те, що ми різні за походженням, ми всі однаково любимо Україну, разом її розбудовуємо та захищаємо».
        Усі учасники і організатори заходу відмітили, що «етновечорниці» вийшли дуже теплими та дружніми: присутнім вдалося познайомитися між собою ближче в неформальній обстановці, обмінятися фольклорними скарбами своїх регіонів, знайти нових друзів, показати свої традиційні танці, пісні та пригостити один одного стравами національної кухні. Відбулися навіть імпровізовані танцювальні батли між молоддю різних національностей, які розпочали студенти Української академії лідерства, а до них приєдналися представники інших колективів та етнічних спільнот. А потім всі об'єдналися в велике коло, щоб разом виконати стародавній народний український танок.
        Нагадаємо, ІІІ Всеукраїнський фестиваль вертепів «Вертеп-фест – 2019» проходив у Харкові 12 і 13 січня і зібрав понад 1000 учасників з близько 100 аматорських та професійних творчих колективів, включаючи учасників обласного календарного фестивалю «Святовид».
        Крім «етновечорниць», ключовими подіями фестивалю стали вертепна хода від площі Конституції головною вулицею міста до площі Свободи. Там же відбулася акція одночасного виконання колядки «Нова радість стала». Після відкриття фестивалю колективи роз'їхалися по більш ніж 40 локаціях по всьому Харкову. На другий день відбулися виступи дитячих вертепних гуртів на центральній сцені парку ім. Горького.


       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання