Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Про основні положення Закону України від 10.07.18 року № 2498-VIII

       

    Про основні положення Закону України від 10.07.18 року № 2498-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні"
     

     

    01 січня 2019 року набрав  чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні».

          Законом внесно зміни до Земельного кодексу України, Законів України «Про землеустрій»,  «Про порядок виділення в натурі земельних часток (паїв), «Про оренду землі», Лісового кодексу України.

           Зазначеним Законом України розширено повноваження органів місцевого самоврядування і врегульовано:

    - передачу земель колективної власності ліквідованих колективних сільськогосподарських підприємств до комунальної власності;

    - можливість завершення допаювання до 2025 року сільськогосподарських угідь з обов’язковою передачею несільськогосподарських угідь у комунальну власність;

    - можливість місцевих рад звертатись до суду із заявою про передачу земель до комунальної власності в порядку визнання майна безхазяйним. Це стосується як сільськогосподарських, так і несільськогосподарських угідь, якщо до 2025 року такі рішення колишніми членами колективних сільськогосподарських підприємств не будуть прийняті.

    - порядок використання нерозподілених та невитребуваних земельних ділянок та часток (паїв).
           Законом також віднесено лісосмуги до земель сільськогосподарського призначення і врегульовано їх передачу в оренду.  Громада може створити комунальне підприємство і закріпити лісосмуги у постійне користування. Це дозволить зберегти їх від знищення.

                   

     

     

    Завідувач юридичного сектору

     апарату районної державної адміністрації

    Н. МАКАРЕНКО


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання