Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    НАЗК забезпечило технічну можливість проведення автоматизованого контролю декларацій із застосуванням Системи ЛАК

    Сьогодні на позачерговому засіданні Національного агентства з питань запобігання корупції прийнято рішення про застосування для перевірки декларацій Системи логічного та арифметичного контролю декларацій (далі – ЛАК). Національне агентство повністю виконало всі необхідні дії для забезпечення такої технічної можливості.
        Дані декларацій, завантажених до ЛАК, будуть перевірені на відповідність Правилам логічного та арифметичного контролю декларацій (далі – Правила), кожному з яких надана відповідна кількість балів вагового коефіцієнта. ЛАК розподілить декларації за сумою таких балів – від найвищого значення до найнижчого. Такий розподіл визначить порядок, за яким будуть розпочаті повні перевірки.
        Декларації, для яких ваговий коефіцієнт становитиме 2000 і більше балів, будуть підлягати повній перевірці та автоматично перевіряться Системою ЛАК за другою складовою – відомості декларації будуть порівняні з відомостями з реєстрів та баз даних відповідно до укладених і затверджених протоколів та меморандумів з їх володільцями. При цьому буде використаний автоматизований доступ Національного агентства до реєстрів та баз даних, наявний на момент проведення логічного та арифметичного контролю декларацій.
        Нагадаємо, вчора Міністерство юстиції зареєструвало Правила логічного та арифметичного контролю декларацій та Зміни до Порядку контролю та повної перевірки декларацій. Після прийняття Національним агентством рішення про забезпечення технічної можливості застосування ЛАК Правила набрали чинності.
        Станом на сьогодні забезпечений автоматизований доступ Національного агентства до 13 реєстрів з 16, передбачених планом заходів з впровадження системи проведення логічного та арифметичного контролю декларацій. З метою укладення протоколів автоматизованого обміну ще з 3-ма реєстрами Мін’юсту (Державний реєстр актів цивільного стану громадян, Єдиний реєстр довіреностей, Спадковий реєстр) Національним агентством розроблений та схвалений КМУ проект закону, який ще з листопада 2017 року зареєстрований у Верховній Раді. Дотепер питання доступу до вищевказаних трьох реєстрів Верховною Радою не вирішене. Крім того, один з 13 реєстрів, Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, в автоматизованому режимі забезпечує доступ лише до інформації щодо фізичних осіб -підприємців.
       


       
        Джерело інформації: Сайт НАЗК

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання