Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Як орієнтуватись у світі професій

    22 січня в приміщенні Богодухівської районної філії Харківського обласного центру зайнятості відбулося чергове засідання учнівського клубу «Школа професій» за темою «Як орієнтуватись у світі професій».
        Розпочала засідання голова клубу Олена Філіпова, яка ознайомила присутніх із планом його роботи. На засіданні розглянули запропоновані варіанти емблеми клубу та обрали найкращий.
        Щороку перед випускниками шкіл постає проблема вибору майбутнього, адже від правильності обраної дороги зараз залежить те, як складеться життя потім. Професія визначить соціальний статус, затребуваність у житті і навіть рівень матеріального добробуту. Причому іноді питання стоїть не куди піти вчитися, а чи варто здобувати вищу освіту взагалі.
        Олена Філіпова поінформувала учнів про різні професії, їхні ролі і значення для суспільства, потреби у таких кадрах, умови їхньої праці і вимоги, що потрібно знати для того, щоб вдало вибрати професію. Також ознайомила членів клубу із соціальними послугами, які надає служба зайнятості молоді, обговорила умови вибору майбутньої професії, розглянула сучасний ринок праці, презентувала робітничі професії та Харківський центр професійно-технічної освіти ДСЗ.
        Присутні на засіданні клубу відзначили, що не потрібно боятися вибирати те, що ти хочеш. Пам’ятай — тобі з цією професією жити. Олена Володимирівна закінчила зустріч такими словами: «Шановні учні! У першу чергу, вибираючи професію, орієнтуйтесь на власні інтереси, потім зверніть увагу на особливості певної професії, бо для деяких професій необхідні певні якості і усвідомлення, чи є такі».
       


       
       

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання