Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Жителям Харківщини пропонують зробити аналіз на напруженість імунітету проти кору

    В обласному лабораторному центрі таке дослідження коштуватиме 47 грн - втричі дешевше, ніж у приватних клініках.
        Коштом обласного бюджету заклад було забезпечено всім необхідним для проведення лабораторного дослідження.
        За даними Управління охорони здоров’я ХОДА, з початку року в області зареєстровано 394 випадки кору. Для порівняння – за весь 2018 рік їх було 627, а за перший місяць 2018 року – 2.
        Переважну більшість захворілих на кір становлять дорослі – 237 осіб, що становить 60,2% від загальної кількості захворілих.
        В Україні, за інформацією Міністерства охорони здоров’я, на кір захворіло понад 54 тис. людей. З початку року від ускладнень кору в країні померло 16 людей.
        «Станом на 1 лютого на Харківщині проведено щеплення 5384 дітям. Щеплення дитячому та дорослому населенню проводяться у 426 кабінетах щеплень закладів охорони здоров’я первинної ланки. На сьогодні область повністю забезпечена вакциною виробництва Бельгії для проведення щеплень проти кору. В наявності 86800 доз», - розповіли в Управлінні охорони здоров’я.
        Фахівці Управління проводять роботу щодо уточнення кількості осіб, які підлягають щепленню проти кору за епідемічними показаннями, та особам до 30 років. На сьогодні наявна інформація по 8 тис. особам. Щеплення отримали майже 3 тисячі. На напруженість імунітету до кору обстежено 1,5 тис. чоловік.
        «Дорослі, які не щеплені проти кору та мали контакт з хворими на кір, можуть протягом 72 годин з моменту контакту з хворим бути щеплені за місцем проживання», - уточнили в Управлінні.
        Довідка. У 2018 році в Харківській області було зареєстровано 627 випадків кору, в тому числі у місті Харків захворіло 289 осіб, 20 чоловік захворіли в районах області та 338 осіб - у місті Люботин. Серед захворілих не мали щеплень проти кору 386 осіб (61,6%).
        Випадків смертності від кору в Харківській області не зареєстровано.
        Останній епідемічний підйом захворюваності на кір по Харківській області був зареєстрований у 2014 році, коли захворіло 128 осіб. У 2015 році на кір захворіла 1 особа, у 2016 році випадків не зареєстровано. У 2017 році було зареєстровано 11 випадків захворювання на кір, серед яких - 8 дітей та 3 дорослих.
       
       


       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання