Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    На Харківщині підбили підсумки роботи органів Пенсійного фонду в 2018 році

    6 лютого в приміщенні ГУ Пенсійного фонду України в Харківській області відбулось засідання колегії.
        Участь у заході взяли заступник голови ХОДА Михайло Черняк та голова правління Пенсійного фонду України Євген Капінус.
        На початку засідання начальник ГУ Пенсійного фонду в Харківській області Віктор Ачкасов підкреслив значення спільної роботи відповідних служб та відомств Харківщини в питаннях наповнення бюджету й погашення боргів з платіжок до ПФ.
        «Системні заходи дозволили забезпечити наповнення бюджету ПФ області на рівні 11 млрд грн - у порівнянні з 2017 роком надходження зросли на 1,9 млрд грн, або на 20,7%», - зазначив Віктор Ачкасов.
        Михайло Черняк наголосив, що питання забезпечення пенсійними виплатами населення знаходиться на особистому контролі керівника Харківської області Юлії Світличної. Зокрема, він відзначив, що минулого року провели близько 200 засідань робочих груп усіх рівнів, враховуючи обласне засідання щодо погашення заборгованості із заробітної плати пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.
        «Підбиваючи підсумки роботи Пенсійного фонду, ми бачимо позитивні зміни. Голова ХОДА Юлія Світлична безпосередньо приділяє цьому питанню велику увагу. Сьогодні проводиться робота щодо збільшення виплат по фондах заробітної плати, вирішуються питання детінізації – все це дозволяє наповнювати ПФ, який має можливість вчасно сплачувати пенсії громадянам», - наголосив Михайло Черняк.
        Він також підкреслив, що сьогодні в області кожна третя особа є пенсіонером й повинна гарантовано отримувати пенсію.
        «Результат спільної роботи – це скорочення заборгованості по виплатах до ПФ майже на 57 млн грн, скорочення кількість людей, які працюють і отримують заробітну плату нижче мінімальної. Також маємо зростання кількості людей, які є застрахованими особами й мають перспективу офіційно отримувати соціальні гарантії від держави, сплачуючи соціальні внески», - сказав заступник голови ХОДА.
        Євген Капінус назвав Харківську область лідером з впровадження новацій, зокрема, відзначив позитивний досвід роботи Регіонального центру надання адмінпослуг.
        «Робота прозорого офісу, як на мене, - це показова річ, яка підкреслює досягнення місцевої влади у створенні належних умов для якісного отримання людьми державних послуг. Вдячний керівництву області за те, що підтримує питання щодо наповнення сплати єдиного соціального внеску, адже це ті кошти, які на сьогодні йдуть на підвищення заробітної плати», - розповів Євген Капінус.
       
       


       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання