Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Африканська чума свиней в Харківській області

    Протягом останніх років на території України, в тому числі на території Харківської області склалась напружена, досить складна епізоотична ситуація щодо африканської чуми свиней.
        Всього з 2012 року на території України зареєстровано 460 випадків захворювання АЧС. Останній випадок зафіксовано 01.02.2019 року, на стихійному сміттєзвалищі розташованого при виїзді на Кільцевий шлях (територія Московського району м. Харків) виявлено трупи та рештки свиней у мішках, дослідження патологічного матеріалу виявили ДНК вірус африканської чуми свиней.
        Вірус виявляється на територіях, раніше вільних від даної інфекції, що вказує на поширення вірусу АЧС на поголів’я свиней. При цьому в більшості випадків захворювання зареєстровано саме у домашніх свиней.
        З метою попередження АЧС в господарствах населення Богодухівського району фахівцями ветеринарної служби проводяться подвірні обходи з проведенням клінічного огляду свинопоголів’я.
        Ми – ветеринарні спеціалісти, лише завдяки сумлінності жителів нашого району, щодо чіткого виконання всіх протиепізоотичних вимог режиму утримання своїх свиногосподарств, тримаємо дану ситуацію під контролем.
        Епізоотична ситуація, що склалася в Україні, створює реальну загрозу розповсюдженню збудника АЧС на територію Харківської області та вимагає неухильного виконання усіх існуючих ветеринарно-санітарних вимог щодо охорони об`єктів утримання свиней незалежно від форм власності, особливо забезпечення роботи свиногосподарств та ферм в «закритому» режимі утримання.
        Розроблено комплексний план заходів по недопущенню африканської чуми свиней на територію Харківської області, який постановляє керівникам свиногосподарств різних форм власності безумовного виконання:
        1. Забезпечити роботу свиноферм в режимі «закритого типу» з дотриманням охоронно-карантинних заходів;
        2. Огородити територію свиноферм по периметру;
        3. Заборонити відвідування свиногосподарств сторонніми особами;
        4. Заходити до свиней лише у змінному одязі та взутті;
        5. Забороняється завезення тварин, сировини тваринного походження, тваринної продукції, кормів, обладнання тощо із неблагополучних територій та регіонів України в яких зареєстровані випадки АЧС;
        6. Забороняється використовувати для годівлі свиней харчові відходи;
        7. Забороняється торгівля продуктами тваринного походження в невстановлених місцях.
        Господарям необхідно дотримуватись даних вимог, виконання яких дозволить зберегти здоров’я тварин та уникнути економічних витрат.
        Про всі випадки захворювання або загибелі свиней всіх вікових груп негайно повідомляйте у державні ветеринарні установи Богодухівського району по зонах обслуговування. Телефон чергового фахівця: 3-33-59.
       


       
       

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання