Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Юлія Світлична зустрілася з сім'ями Героїв Небесної Сотні

    Традиційно напередодні Дня Героїв Небесної Сотні голова ХОДА обговорила з рідними Євгена Котляра, Владислава Зубенка та Юрія Паращука всі питання, у вирішенні яких потрібна підтримка з боку керівництва області.
        «Пам'ять про події Майдану в кожного з нас жива. І ми шануємо той внесок, який був зроблений. Бог забирає завжди найкращих. Я дуже сподіваюся, що хлопці там чують наші молитви. Цінності Майдану живі. І вони безцінні. Вони глибоко в душі в тих, хто їх ставить у пріоритет, хто їм слідує, - сказала Юлія Світлична, звертаючись до рідних Героїв. - Історія - це те, що дає стимул і задає вектор. Якщо не будеш знати, не будеш шанувати - ні до чого йти, ні до чого прагнути. Потрібно відстоювати принципи та дотримуватися їх. Якщо ми будемо єдині, ми зможемо зробити більше».
        Під час зустрічі, учасниками якої також стали духовний наставник Харківського Євромайдану отець Віктор Маринчак і координатор Євромайдану Володимир Чистилін, обговорили, в тому числі, заходи, які відбудуться в Харкові до Дня Героїв Небесної Сотні. Так, 20 лютого традиційним місцем збору всіх, хто хоче вшанувати пам'ять Героїв, стане майданчик біля пам'ятника Тарасу Шевченку.
        «Цього року акцію вирішили назвати «Краще помовчати». Ми дуже не хочемо, щоб ця тема в передвиборчий період використовувалася різними політичними силами, тому це не буде мітинг, а буде просто мовчання та панахида», - пояснив Володимир Чистилін.
        «Ми з вами, - сказав рідним Героїв отець Віктор Маринчак. - Це єдність, яка була скріплена кров'ю цих хлопців і яка не може розпастися. Вона не піддається розпаду ні в якому разі. І я буду дуже радий, звичайно ж, бути там, де згадують наших Героїв. І я дуже згоден з цією ідеєю мовчазної участі, мовчазної присутності».
        Заходи, присвячені пам'яті загиблих Героїв, триватимуть у Харкові й після 20 лютого. 22 лютого, о 14:00, біля Палацу спорту вшанують пам'ять загиблих під час теракту 2015-го року. А 1 березня в кінотеатрі «Боммер» відбудеться показ фільму «Дні страху» журналіста Лідії Стародубцевої та режисера Дмитра Коновалова й дискусія, що буде присвячена подіям 2014-го року.
        Також під час зустрічі з головою ХОДА обговорили хід підготовчих робіт до встановлення монумента Героям Небесної Сотні, торкнулися питання показу фільму «Герої не вмирають», присвяченого Євгену Котляру, Владиславу Зубенку та Юрію Паращуку, у вишах Харкова й виготовлення інформаційних стендів для шкіл області. Батько Євгена Котляра Микола Котляр підняв питання запровадження на обласному рівні іменних стипендій імені харківських Героїв Небесної Сотні - для активних школярів, молодих вчених і студентів. Юлія Світлична запевнила учасників зустрічі, що підтримує всі озвучені ініціативи.
       
       


       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання