Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Ціна війни – рана, що не перестає боліти

    Сьогодні з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ої річниці виведення військ з Республіки Афганістан відбулися заходи, в яких взяли участь ветерани афганської війни, керівники органів державної влади, місцевого самоврядування та громадськість.
        Офіційно афганська війна тривала з 25 грудня 1979 року до 15 лютого 1989 року. 30 років, що пройшли з часу виведення військ з території Республіки Афганістан, об'єднали колишніх бійців-інтернаціоналістів у одну родину, де біль одного віддається болем в інших, а радість стає загальним почуттям.
        Щороку, 15 лютого, воїни-афганці району збираються на традиційну зустріч-данину пам'яті всім, хто причетний до героїчної й трагічної афганської війни, яка тривала у два рази довше, ніж Друга світова.
        У тій «чужій» війні Україна втратила близько 4 тисяч молодих хлопців, 6 тисяч стали інвалідами, ще 72 залишились у полоні або пропали безвісти. У числі тих, хто не повернувся з афганської війни, є імена трьох наших земляків - Володимира Трохимчука, Віталія Сахна, Василя Зміївського. Ця війна стала останньою подією в їх житті. Павло Шевченко помер від ран вже вдома.
        «Ми вдячні вам за ваш подвиг і за те, що ви не зрадили своїй присязі», - звернувся до воїнів-інтернаціоналістів голова районної державної адміністрації Володимир Шаров. Він зазначив, що будь-яка війна – це катастрофа для людства. Вона нехтує найбільшою цінністю на землі – людським життям.
        У рамках заходу воїнів-афганців нагороджено пам’ятними медалями «Честь. Мужність. Пам’ять».
        На знак вшанування загиблих у афганській війні керівники району та громадськість поклали квіти до пам’ятників воїнам-афганцям, матерям загиблих та живих героїв, прикордонникам.


       
       

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання