Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    В ОТГ перевірятимуть доступність будівель соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури для осіб з інвалідністю

    Цьому питанню приділили увагу на засіданні обласного комітету із забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об`єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.
        Учасники засідання сконцентрували увагу на забезпеченні в ОТГ контролю за станом виконання вимог чинного законодавства щодо доступності.
        «Зараз у нашому регіоні проводиться масштабне будівництво нових об’єктів, реконструкція вже існуючих. Я наголошую на необхідності того, щоб всі ці об'єкти відповідали вимогам законодавства щодо доступності для осіб з інвалідністю. Повинен проводитися контроль не лише на стадії проектування об’єктів, але й на стадії впровадження. Це наша з вами відповідальність. І норми чинного законодавства повинні виконуватись, - підкреслив заступник голови ХОДА Михайло Черняк. - Розвиток інклюзії в Україні – ініціатива Президента України Петра Порошенка та першої леді Марини Порошенко. І Харківщина має гарні результати роботи в цьому напрямку».
        Михайло Черняк висловив рекомендації стосовно того, що ОТГ мають проводити моніторинг стану роботи щодо забезпечення для осіб з інвалідністю доступності об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, а також встановити контроль за проведенням цієї роботи з боку відповідних місцевих адміністрацій.
        Також у ході засідання обговорили питання стосовно стану забезпечення безперешкодного доступу до виборчих дільниць області для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.
        Зокрема, вирішили визначити, з урахуванням місця проживання осіб з інвалідністю, виборчі дільниці, які в першу чергу необхідно облаштувати засобами безперешкодного доступу, а також визначити перелік необхідних робіт, затвердити план- графік їх проведення та забезпечити його виконання.
       


       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання