Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Стратегію розвитку Харківщини на період до 2027 року розроблятимуть із залученням фахівців та громадськості

    Рішення про розробку документа було прийняте під час сесії обласної ради 28 лютого.
        Чинна зараз стратегія розвитку регіону розрахована до 2020 року. Згідно із законодавством, вже зараз необхідно розпочинати роботу над створенням нового головного стратегічного документа області.
        «Це глобальний процес. На законодавчому рівні до цього питання підійшли комплексно, як ніколи раніше, - зауважила голова ХОДА Юлія Світлична. – Будемо залучати до розробки депутатський корпус, щоб чути громаду і щоб зробити документ максимально ефективним. Також активно залучатимемо експертну думку. Розвиток територій залежить від того, який курс взяти. Якщо схибити на етапі розробки програми, не можна розраховувати в результаті отримати гарні показники».
        За словами директора Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА Андрія Колоса, загалом до робочої групи, яка працюватиме над стратегією, ввійдуть 100-150 чоловік. Окрім представників депутатського корпусу та профільних спеціалістів, до роботи будуть залучені представники громадськості.
        «Також будуть проводитися громадські слухання. Це буде максимально публічний процес, - розповів Андрій Колос. - Департамент економіки вже розпочав підготовчі роботи до розробки стратегії. Представники департаменту, а також громадських організацій вже пройшли навчання щодо написання документа. Харківщина в цьому плані є першою: делегація з Міністерства економіки разом з європейськими партнерами відвідала наш регіон, і ми прослухали відповідний курс».
        За словами директора Департаменту економіки, особливістю нової стратегії є те, що вона розроблятиметься з урахуванням «смарт-спеціалізації».
        «Це значить, що конкурентна перевага області повинна бути винесена до стратегічних цілей. Тобто, умовно кажучи, якщо робоча група вирішить, що конкурентною перевагою Харківщини є машинобудування чи сільське господарство, то, відповідно, це рішення повинно увійти до стратегічних цілей», - пояснив Андрій Колос.
        Завершити роботу над документом планують до грудня 2019 року.
       


       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання