Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Цього року медикаменти за урядовою програмою «Доступні ліки» отримали більше 80 тисяч осіб

    Про це під час брифінгу повідомив директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Богдан Федак.
        За його інформацією, в 2019 році закладам охорони здоров’я профінансовано більше 11 млн грн (з них використано близько 5 млн) , виписано майже 194 тисячі рецептів, лікарські засоби отримали близько 84 тисяч осіб.
        Окрім того, з 1 квітня 2019 року адміністрування Урядової програми «Доступні ліки», тобто фінансування та забезпечення людей медикаментами, бере на себе Національна служба здоров’я України. Лікарські засоби в межах програми відпускатимуться за електронними рецептами, а відшкодування вартості здійснюватиметься за договором між аптеками та Національною службою здоров’я України.
        «Лікар виписує електронний рецепт та видає рецепт людині на руки. Пацієнт не прив’язаний до місця проживання. Навіть якщо людина знаходиться десь у відрядженні в іншому місті, вона може прийти до аптеки, яка є в переліку тих, що заключили договір з НСЗУ, й отримати ліки за рецептом», - пояснив Богдан Федак.
        Зараз на Харківщині договір з НСЗУ заключили 504 аптеки.
        «Програма «Доступні ліки» дає людям можливість заощадити й отримати ліки за зниженою ціною. Держава компенсує витрати на найнеобхідніші медикаменти для лікування хворих з серцево-судинними захворюваннями, цукровим діабетом II типу та бронхіальною астмою, - сказав Богдан Федак. - Минулого року на реалізацію цієї програми в Харківській області спрямували більше 69 млн грн. Було виписано майже 1,5 млн рецептів, лікарські засоби отримали більше 770 тисяч осіб».
       
       


       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання