Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Керівництво ХОДА та аеропорту працює над розширенням авіасполучення

    Нарада щодо розширення мереж повітряних маршрутів Міжнародного аеропорту «Харків» відбулась 12 березня.
        Відкриваючи захід, перший заступник голови ХОДА Марк Беккер зазначив, що основним завданням розвитку авіасполучення є збільшення рейсів та напрямків не лише до країн Європейського Союзу, а й у межах України.
        «Зараз Міжнародний аеропорт «Харків» є одним з найбільших в Україні з пасажиропотоком у 962500 пасажирів, - сказав Марк Беккер. - Наше завдання - розширити кількість маршрутів задля зміцнення культурних, економічних, соціальних та освітніх зв’язків».
        Генеральний директор Міжнародного аеропорту «Харків» Володимир Васильченко зауважив, що з 962500 пасажирів лише 55 тисяч користуються внутрішніми рейсами.
        «Це люди, що літають з Харкова в Київ, - 6% від всієї кількості пасажирів, усі інші літають за кордон, - зазначив Володимир Васильченко. - Найчастіше - це туристичні напрямки та Європейський Союз».
        За його словами, в 2019 році Міжнародний аеропорт «Харків» планує перевезти близько 1,2 млн пасажирів.
        «Це складає 25% збільшення пасажиропотоку, але серед цієї кількості збільшення внутрішніх рейсів несуттєве, - зазначив Володимир Васильченко. - Разом із перевізником SkyUp Airlines, який обрав наш аеропорт як базу, ми відкриваємо цього року напрямок на Одесу. Це стане першим українським маршрутом після 2014 року. Наступним планом є місто Львів».
        Гендиректор аеропорту відзначив, що внутрішні авіаперевезення - це болюче питання для авіакомпаній, адже вартість квитків на рейси низька, й окупність маршруту довга. Вирішенням цієї проблеми могло стати введення для авіакомпаній знижок, зокрема, на переліт над територіями.
        «Хочу звернутися до голови ХОДА Юлії Світличної з проханням-пропозицією. Ми склали документ, в якому просимо ХОДА сприяти нашим починанням та разом звернутися до Міністерства інфраструктури України та Державної авіаційної служби, й спільними зусиллями розробити такий механізм та тим самим сприяти відкриттю внутрішніх маршрутів», - сказав Володимир Васильченко.
        Марк Беккер зазначив, що Харківська ОДА підтримує всі амбіційні плани аеропорту.
        «Ми обов’язково приймемо ваш лист у роботу та підготуємо необхідні документи для Міністерства інфраструктури України задля найскорішого розгляду цього питання. Ми дійсно зацікавлені в цьому», - запевнив перший заступник керівника області.
       
       


       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Березень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    26272829123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання