Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Нічого важливішого для України, ніж вступ до ЄС і НАТО немає – Президент

    Президент Петро Порошенко в ефірі телеканалу «Прямий» наголосив, що для України є надзвичайно важливим рух до Європейського Союзу і НАТО.
        «Можу підтвердити, що нічого важливішого для України, ніж вступ до ЄС і НАТО немає. Нічого важливішого для кожного українця, ніж вступ до НАТО і ЄС немає. Те, чого сьогодні ми всі потребуємо – це єдності і віри в нашу перемогу», - наголосив Глава держави. Він нагадав, що колись українцям намагалися нав’язати позицію, що вони не зможуть ратифікувати в умовах активної протидії Російської Федерації угоду про асоціацію, що не запрацює зона вільної торгівлі, що Україна не отримає безвізовий режим і Томос.
        «Так само зараз намагаються затягнути Україну в зневіру. Дорогі українці, не вірте цьому. Коли ми об’єднані, то ми можемо вирішувати будь-які завдання, які ми поставимо перед собою», - наголосив Президент.
        Глава держави зауважив, що в кінці 2018 року брав участь у форумі НАТО в Північноатлантичній Раді НАТО в Брюсселі. «Я особисто слухав виступи більше, ніж 20 лідерів урядів і держав світу, членів НАТО. І в усіх виступах був не просто заклик тримати двері НАТО відкритими для України. А був заклик, включаючи і виступ Президента США Дональда Трампа, лідерів ЄС, Туреччини, всіх країн, не просто тримати двері відкритими, а прискорити прийняття України в НАТО», - розповів він.
        Президент наголосив, що сьогодні домашнє завдання – необхідність продовження проведення реформ. Він нагадав, що робота проводилася всі попередні 5 років, включно з ухваленням закону про національну безпеку, Стратегічний оборонний бюлетень, реформування армії, запровадження цивільного контролю, переозброєння армії. «На сьогоднішній день вже ЗСУ виконують дуже важливі завдання для НАТО – не просто захищаючи суверенітет, територіальну цілісність і незалежність нашої держави, а і забезпечуючи свободу, демократію в країнах-членах НАТО, фактично захищаючи східний фланг НАТО. Це розуміють наші партнери і це цінується ними», - сказав Президент.
        Глава держави наголосив, що головний принцип НАТО – «один за всіх, всі за одного». За його словами, Північноатлантичний альянс це є не просто безпека на кордонах, але і всередині країни, це абсолютно нові і правильні стандарти, коли буде забезпечуватись і протидія російським загрозам, в тому числі і гібридним.
        Президент також відзначив важливість стандартів Європейського Союзу. «ЄС – це верховенство права. ЄС – це демократія. ЄС – це свобода слова. ЄС – вільне волевиявлення громадян і вільні вибори. Але одночасно з цим ЄС це є ще стандарти життя. Подивіться, як сьогодні люди живуть в так званих зонах впливу РФ і подивіться, як люди живуть, які в них стандарти життя, зарплата, пенсії, в країнах-членах ЄС», - зауважив Глава держави. За його словами, це перегукується з ще однією важливою складовою реформ в Україні на наступні п’ять років. «Бо Україна не просто має відповідати стандартам демократії, не просто має гармонізувати своє законодавство, а ми ще маємо відповідати критеріям щодо рівня життя людей, рівня соціальних гарантій», - сказав він.
       


       
        Джерело інформації: Сайт Президента України

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання