Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    «Пряма лінія» з головним спеціалістом юридичного сектору апарату районної державної адміністрації Тетяною Кожушко на тему «Суспільство проти корупції»

    26 березня відбулася «пряма лінія» з головним спеціалістом юридичного сектору апарату  районної державної адміністрації Тетяною Кожушко на тему «Суспільство проти корупції».

     

    Тих, хто звернувся до Тетяни Олександрівни, цікавили наступні питання:

     

    Чи потрібно декларувати участь в ОСББ і спільну власність членів ОСББ на об’єкти нерухомості із зазначенням даних про співвласників?

             Суб’єкт декларування не зобов’язаний декларувати членство в ОСББ, оскільки діяльність таких об’єднань не належить до сфери дії Закону України «Про громадські об’єднання» і регулюється спеціальним Законом України «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку». Крім того, оскільки уся власність ОСББ є спільною власністю співвласників багатоквартирного будинку і не виділяється в натурі щодо кожного з членів ОСББ, такі об’єкти спільної власності (наприклад, теплопункти, ліфти, сходи тощо) також не зазначаються в декларації.

     

    У якому розділі декларації слід вказувати акції, що належать суб’єкту декларування або члену його сім’ї?

            Акції зазначаються в розділі декларації «Цінні папери» і не зазначаються в розділах «Цінне рухоме майно (крім транспортних засобів)» та «Корпоративні права».

     

               Чи вказується в декларації інформація про фінансові зобов’язання (отриманий кредит, позику тощо), якщо вони виникли у звітному періоді  та були виконані (повернуті) у звітному періоді?

     

               Фінансові зобов’язання, які виникли у звітному періоді та були у цьому ж звітному періоді виконані (наприклад, повністю сплачений кредит чи позика), не вказуються у розділі декларації «Фінансові зобов’язання», але вказуються у розділі «Доходи, у тому числі подарунки» як «Інший дохід».

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання