Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    На Харківщині стартував конкурс медичних міні-грантів від ЄС

    Питання реалізації проекту ЄС «Ефективна первинна медицина в громаді» та умови участі у конкурсі міні-грантів обговорили під час селекторного семінару в ХОДА.
        Звертаючись до учасників наради в районах, заступник голови ХОДА Михайло Черняк наголосив на необхідності підготовки якісних проектів для участі в конкурсі.
        «Наші міжнародні партнери дають нам можливість залучити додаткові ресурси для розвитку медицини. І ми маємо скористатися цими можливостями. Сьогодні в області вже реалізуються багато спільних проектів, серед яких - ремонти закладів у районах, матеріально-технічне зміцнення», - сказав заступник керівника області.
        Він наголосив, що всі зміни, які зараз відбуваються в системі охорони здоров’я, спрямовані на те, щоб наблизити якісну медичну допомогу до людей.
        «Сьогодні для цього є всі інструменти. Це ініціатива Президента Петра Порошенка щодо зміцнення сільської медицини, в рамках якої ми будуємо нові амбулаторії, впроваджуємо систему телемедицини. Це ремонти закладів в усіх районах, нове обладнання для закладів усіх рівнів, новий транспорт на первинці. Бачимо також зміни умов праці сімейних лікарів, заробітна плата яких зросла удвічі, а подекуди й втричі», - зазначив Михайло Черняк.
        Реалізація проекту «Ефективна первинна медицина в громаді» розпочалася на Харківщині з вересня 2018 року і триватиме 2,5 роки. Загальний бюджет проекту - 501 тис. 378 євро, співфінансування з обласного бюджету складе 60 тис. 165 євро.
        Проект складається з чотирьох компонентів. Першим етапом стало створення та відкриття на початку року Ресурсного центру - доступного сучасного простору для проведення семінарів, зустрічей, обговорень. Лише за перші три місяці нового року на базі Ресурсного центру було проведено сімнадцять тренінгів, у яких взяли участь 68 співробітників з 19 закладів первинної медичної допомоги Харківської області.
        Другий та третій етапи вже стартували, це спеціалізовані тренінги та вебінари із залученням українських та міжнародних експертів, навчальні поїздки Україною та за кордон тощо.
        Конкурс міні-грантів – це останній, четвертий етап проекту. Він стартував 28 березня. У 2019 році за умовами конкурсу буде надано 10 міні-грантів на суму до 300 тис. грн кожний. Ці кошти допоможуть впровадити стратегічні плани розвитку закладів первинної ланки та інновації в системі надання медичних послуг, зміцнити кадровий потенціал, оновити обладнання закладів.
        До участі в конкурсі запрошуються центри первинної медико-санітарної допомоги, центри первинної медичної допомоги, органи місцевого самоврядування, на території яких функціонують заклади первинної ланки медицини.
        Заявки та конкурсна документація на отримання міні-гранту приймаються до 00:00 13 травня 2019 року в електронній формі на офіційну адресу проекту Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .
        Проекти мають бути реалізовані з червня по листопад 2019 року.
       

    Деталі подання заявок та умови тут.

    Дізнатися більше про проект.

    Довідка. Проект «Ефективна первинна медицина в громаді» реалізується в рамках програми ЄС «Підтримка громадянського суспільства, місцевих влад та прав людини в Україні» та фінансується Європейським Союзом. Проект створено задля розбудови ефективної первинної медико-санітарної допомоги у громадах Харківської області шляхом підвищення обізнаності громадськості про медичну реформу, навчання та консультування лікарів, керівників медзакладів та представників місцевого самоврядування, надання міні-грантів для покращення медичних послуг та вивчення кращих місцевих та міжнародних практик.
       
       


       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання