Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Протидія булінгу

    10 квітня на нараді у голови районної державної адміністрації обговорено питання «Про роботу закладів загальної середньої освіти щодо протидії булінгу». Начальник відділу освіти районної державної адміністрації Ірина Повойко поінформувала про явище булінгу, яке є надзвичайно поширеним у сучасній школі.
        Соціальна правова держава, розбудови якої прагне й Україна, спрямовує свою діяльність на захист дітей від усіх видів жорстокого поводження та покарання, забезпечуючи юридичні та інші механізми протидії цьому протиправному явищу.
        З метою підвищення ефективності пропедевтичної роботи прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)». А оскільки провідна роль в організації роботи щодо протидії булінгу в учнівському колективі належить педагогічним працівникам, то керівниками закладів освіти створено комісії психолого- педагогічного супроводу щодо подолання можливостей виникнення проявів булінгу серед учасників освітнього процесу та призначено відповідальних осіб за реалізацію норм законодавства. У кожному закладі комісіями розроблено правила поведінки здобувача освіти, план заходів, спрямованих на запобігання та протидію булінгу (цькуванню), порядок подання та розгляду (з дотриманням конфіденційності) заяв про випадки булінгу; порядок реагування на доведені випадки булінгу в закладі освіти та відповідальність осіб, причетних до цькування.
        Проведена робота у закладах освіти щодо попередження насильства та булінгу вже демонструє позитивні результати щодо покращення психологічного клімату та налагодженню дружніх стосунків в учнівському середовищі.
       
       
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання