Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Публічний порядок під час виборів 21 квітня забезпечуватимуть понад 9 тисяч правоохоронців

    Про підготовку до проведення другого туру виборів Президента України в регіоні розповіли в ході брифінгу 17 квітня.
        За інформацією начальника організаційного відділу апарату ХОДА Сергія Коваленка, в області, як і під час першого туру виборів, працюють 14 окружних виборчих комісій: 7 - по м. Харкову та 7 - у районах і містах регіону. Всі вони забезпечені необхідним обладнанням, інвентарем, оргтехнікою тощо.
        «Нарікань щодо неналежного матеріального забезпечення під час проведення першого туру виборів не було. Всі технічні засоби зберігаються на дільницях до другого туру», - розповів Сергій Коваленко.
        Він також наголосив, що облдержадміністрація приділяє велику увагу забезпеченню прав і можливостей для осіб з інвалідністю. У день виборів на дільницях встановлюватимуть переносні пандуси та залучатимуть волонтерів, які будуть допомагати людям дістатися місця голосування.
        За даними, озвученими начальником відділу адміністрування держреєстру виборців апарату ХОДА Світланою Коломієць, на даний момент до реєстру включені 2111344 жителі області, з них вдома мають голосувати 31728 осіб.
        «15-16 квітня були роздруковані запрошення на вибори, до кінця дня 17 квітня всі вони будуть доставлені жителям області. Якщо хтось не отримав запрошення або в ньому неточні дані, потрібно звернутися до дільничної виборчої комісії для уточнення даних. Якщо людини немає у списках, необхідно звернутися до місцевого суду до 18 квітня. До 20 квітня рішення суду потрібно передати до ДВК. У день виборів, 21 квітня, зміни до списків вноситися не будуть, тому треба все робити завчасно», - пояснила Світлана Коломієць.
        Начальник Управління превентивної діяльності ГУ НП в Харківській області Сергій Бірбасов повідомив, що всі виборчі комісії знаходяться під наглядом правоохоронців.
        «Охорону публічного порядку на всіх дільницях здійснюватимуть понад 9 тисяч правоохоронців: представників Національної поліції, Національної гвардії та силових вишів», - розповів Сергій Бірбасов.
        Усі порушення, які були зафіксовані під час першого туру виборів, зараз вивчаються відповідними органами. За двома порушеннями відкрито кримінальні провадження.
       
       
       


       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання