Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    У ХОДА обговорили питання соціальної підтримки ветеранів

    24 квітня відбулася зустріч представників ветеранських громадських організацій області із заступником Міністра у справах ветеранів України Олександром Терещенком.
        На початку заходу заступник голови ХОДА Михайло Черняк розповів про досвід нашого регіону щодо підтримки учасників АТО/ООС, а також про роботу, яка ведеться спільно з іншими ветеранськими організаціями. Зокрема, зупинився на питаннях реалізації обласної програми допомоги у придбанні житла для учасників бойових дій, забезпечення права на отримання землі, створення медичного реабілітаційного центру в Харкові тощо.
        «Позиція голови ХОДА Юлії Світличної щодо забезпечення прав захисників України завжди була принциповою. Тому ми маємо гарні напрацювання. Важливо, що представники влади та громадських організацій змогли знайти спільну мову та об’єдналися для конструктивної роботи. Переконаний, що напрацювання, які ми маємо, будуть мати продовження і надалі, що і обласна адміністрація, і депутатський корпус й надалі працюватимуть у цьому напрямку», - сказав Михайло Черняк.
        Олександр Терещенко відзначив важливість того, що в Харківській області є порозуміння між владою та всіма ветеранськими організаціями – ветеранів Другої світової війни, воїнів-інтернаціоналістів, а також представниками чорнобильського руху. Також він відзначив досягнення регіону в питаннях реабілітації учасників бойових дій на базі госпіталю ветеранів війни.
        Заступник міністра у справах ветеранів розповів про головні напрямки роботи новоствореного міністерства. Наразі в ньому працюють міністр та три його заступники. Планується, що в регіонах працюватимуть по п’ять представників міністерства. До кінця року мають призначити щонайменше по двоє представників.
        Однією з першочергових задач відомства є створення єдиного електронного реєстру ветеранів.
        «Ми маємо відслідковувати, чи отримує ветеран всі пільги, чи проходить реабілітацію. Хочемо надати можливість ветеранам отримувати певні послуги в електронному вигляді тощо» - розповів Олександр Терещенко.
        Учасники зустрічі обговорили перспективи вирішення питань охорони здоров’я, національно-патріотичного виховання, забезпечення житлом учасників бойових дій. Також порушувалось питання монетизації пільг на житлово-комунальні послуги для ветеранів. Заступник міністра у справах ветеранів пообіцяв вивчити та врахувати у подальшій роботі пропозиції та зауваження харківських ветеранських організацій, озвучені під час наради.
       
       


       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання