Обережно: кишкові інфекції!
Причиною захворювань на гострі кишкові інфекції та харчових отруєнь є недотримання санітарно-гігієнічних вимог та порушення технологій приготування страв; неправильне зберігання харчових продуктів; споживання продуктів, куплених на стихійних ринках; вживання продуктів, у яких закінчився термін придатності; недотримання правил особистої гігієни. Усі захворювання на гострі кишкові інфекції мають схожість на початку хвороби. Починаються раптово з розладу шлунково-кишкового тракту (пронос), підвищення температури тіла, проявляється загальна слабкість, болі в животі. Від вчасно і правильно поставленого діагнозу залежить лікування і одужання. У свідомості кожної людини повинна закріпитися проста істина: за будь-яким легким і короткочасним розладом може приховуватись небезпечна хвороба! Тому не нехтуйте своїм здоров’ям і при перших ознаках захворювання звертайтесь до лікаря! Вберегтись від цих захворювань можна, дотримуючись простих правил: — не вживати сиру воду; — не їсти немиті овочі і фрукти, ошпарювати їх кип’ятком; — дотримуватись правил особистої гігієни (частіше мити руки); — вживати лише кип’ячене молоко; — не купатись у невідомих водоймах. Пам’ятайте: Ваше здоров’я — у Ваших руках!
В.о.начальника
Богодухівського районного управління
Головного управління Держпродспоживслужби
в Харківській області О.ПОВОЙКО