Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Про стан призначення жителям району житлових субсидій

    доповіла на засіданні колегії районної державної адміністрації начальник управління соціального захисту населення районної державної адміністрації Наталія Жижирій.
        Вона зазначила, що одним із шляхів забезпечення адресної соціальної підтримки найменш захищених сімей є реалізація Програми житлових субсидій.
        Для призначення субсидії подаються лише два документи – заява про призначення житлової субсидії та декларація про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.
        Особам, які отримували житлову субсидію протягом попереднього опалювального періоду, субсидія на наступний період призначається на підставі раніше поданих документів, без подання нової заяви і декларації (крім визначених Положенням про порядок призначення житлових субсидій окремих категорій сімей).
        Постійно проводиться робота щодо вдосконалення організації прийому громадян. Так, задля запобігання виникненню черг, існує попередній запис на прийом. Документи для призначення субсидії можна також надіслати «Укрпоштою» та електронною поштою. У всіх сільських та селищних радах району працюють уповноважені особи, які займаються прийомом заяв з пакетом необхідних документів для призначення субсидій та передачею їх до управління соціального захисту населення районної державної адміністрації.
        Одержувачам житлової субсидії, яким вона надається за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, з початку року нараховано субсидії в сумі 11648,9 тис. грн.
        Для громадян, які звернулися за призначенням субсидії з 01 січня 2019 року, запроваджено надання субсидії у грошовій безготівковій формі через АТ «Ощадбанк». Станом на 01 травня 2019 року субсидією у грошовій безготівковій формі користувалися 116 домогосподарств, з початку року яким субсидію призначено в сумі 588,7 тис. грн.
        У березні 2019 року, починаючи з лютого місяця, розпочато виплату субсидій у готівковій формі для домогосподарств, яким було призначено субсидію за зверненнями до 01 січня 2019 року. Особам, які одержують пенсії, виплати здійснювалися через Пенсійний фонд України шляхом перерахування коштів на пенсійні рахунки в уповноважених банках або через АТ «Укрпошта»; а особам, які не одержують пенсії – через АТ «Ощадбанк». За лютий-квітень 2019 року сума нарахованих субсидій по готівковій формі виплати склала 19903,9 тис грн., у тому числі було направлено реєстри для виплати через Пенсійний фонд України на суму 14630,6 тис. грн., через АТ «Ощадбанк» - на суму 5273,3 тис. грн.
        Загальна сума нарахованих субсидій на житлово-комунальні послуги з початку року по всіх формах виплати склала 32141,5 тис. грн. Для порівняння, за аналогічний період 2018 року сума призначеної субсидії становила 40443,2 тис.грн. Станом на 01 травня 2019 року субсидію на житлово-комунальні послуги отримувало 4441 домогосподарство, що становить 29,7% від загальної кількості домогосподарств у районі.
        Субсидія для відшкодування витрат на придбання твердого палива та скрапленого газу з початку року не призначалася у зв’язку з відсутністю затверджених норм забезпечення населення твердим паливом і скрапленим газом для надання субсидій. Станом на 01 травня 2019 року заборгованість по субсидії на житлово-комунальні послуги, яка надається за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, складає 439,3 тис. грн. Заборгованість по субсидії для відшкодування витрат на придбання твердого палива та скрапленого газу відсутня.
        Найбільш незахищеним верствам населення житлові субсидії призначаються, як виняток, з урахуванням конкретних обставин, які склалися в сім’ї, за рішенням комісії з розгляду спірних питань, що виникають при призначенні населенню житлових субсидій, державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та пільг районної державної адміністрації. Їх кількість з початку 2018 року склала 716 сімей.
        Проводиться прийом звернень громадян для перепризначення субсидій на житлово-комунальні послуги на новий період та субсидій для відшкодування витрат на придбання твердого палива та скрапленого газу на 2019 рік. Для тих, хто не має простроченої понад місяць заборгованості по сплаті за житлово-комунальні послуги (за виключенням осіб, подання якими заяви та декларації про доходи є обов’язковим), перепризначення субсидій на наступний період відбудеться автоматично. Субсидію з травня видаватимуть готівкою: отримувачам пенсій - на пенсійні рахунки в уповноважених банках або через АТ «Укрпошта», а особам, які не одержують пенсії, - через АТ «Ощадбанк». Тому, хто буде звертатися із простроченою понад місяць заборгованістю по сплаті за житлово-комунальні послуги, загальна сума якої перевищує 340 грн., субсидію буде призначено у безготівковій формі після погашення заборгованості, укладення договору про її реструктуризацію чи оскарження заборгованості у судовому порядку.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання